Pălinca de Bihor, laudata la târgul de la Berlin

Data publicării:
stirea 2010 20palinca-47158
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Florian Chise este o celebritate in satul natal si se ocupă de producerea palincii de zece ani. Calitatea conteaza, nu cantitatea - aceasta este deviza după care se ghidează si care pare sa-i aduca succesul. Licoarea sa are nu mai puțin de 50 de grade, iar atunci când o prezinta la târguri abia poate face față cererii.

"Seriozitatea și munca m-au făcut să ajung aicea unde am ajuns , respectul față cei din jur și respectul față de calitatea produsului", ne-a spus Florian Chișe - producator de palincă

Recent s-a întors de la cel mai mare târg de produse tradiționale din Europa care a avut loc la Berlin. A dus in inima Germaniei zeci de litri de țuică, din care nu a mai adus nimic inapoi și nu s-a mai întors cu niciun gram.

"Au fost foarte încântați numa au zis că este prea tare și le-am spus clar că pălincă tare nu există, doar omul este slab", a mai afirmat Florian Chișe- producator de palincă.

Nu dezvăluie secretul producerii bauturii, pe care spune că-l deține de la tatăl său. Afacerea este transmisă din generație în generație, iar acum fiica lui Florian a devenit imaginea produsului.

"Această imagine, să zic brandul familiei a ales-o părinții mei în prim plan este imaginea mea, iar pe fundal bunicul meu de la care am păstrat, ca să zic tradiția familiei", ne-a spus Andreea Chișe

Florian produce palinca in propria gospodarie, unde are doua cazane. Atunci cand este un an bun pentru prune sau mere curg zeci de litri in fiecare zi. Nu este om in sat care să nu fi gustat din licoare.

"Este foarte bună pălinca de 50 de grade se bea la noi o pălincă din prune foarte bucuroși la noi în sat. E o pălincă renumită și ne mândrim cu ea." a afirmat Cipran Ciupe-localnic

Barbatul a amenajat special o camera pe care o prezinta cu mandrie ca fiind muzeul palincii. Pe pereti si-a etalat diplomele primite de-a lungul anilor. Următoarea ieșire a pălincii de bihor Trămuța va fi la Târgul de Paște din București, unde Florian Chișe a fost invitat, deja, de ministrul agriculturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Google te lasă fără telefonul ieftin: Decizia legată de...
Digi FM
Ce salariu are o stewardesă româncă angajată la o companie din Orientul Mijlociu: „Devine atractiv când iei...
Pro FM
E în formă maximă, are 53 de ani în buletin și pare de cel mult 30. Cum arată celebra Thalia în costum de baie
Film Now
Demi Moore a intuit pierderea Oscarului chiar cu câteva clipe înainte de a fi anunțată câștigătoarea: „Am...
Adevarul
Băutura care place creierului și este recomandată de medicul Vlad Ciurea. „Desface vasele cerebrale și...
Newsweek
Se pregătește o tăiere de pensie între 200 lei și 700 lei. E nevoie de sacrificii. Avertisment dur
Digi FM
O româncă a fost bătută și umilită de personalul unui hotel din Turcia: „Eram în şoc. Am început să plâng...
Digi World
Ce se întâmplă cu oasele când îmbătrânim? Noi descoperiri despre reducerea rezistenţei ţesutului osos
Digi Animal World
VIDEO Cinci elefanţi de la ZOO, surprinşi formând un ”cerc de alertă” pentru a proteja un pui în timpul unui...
Film Now
Ce face și cum arată acum Robert Powell, actorul din Iisus din Nazaret. Viața i s-a schimbat complet
UTV
Sofía Vergara, apariție incendiară în bikini la piscină. Actrița în vârstă de 52 de ani e pregătită pentru...