Poliţiştii maghiari patrulează toată vara în Apuseni

Data publicării:
patrula mixta

Platoul Padiş este destinaţia preferată a turiştilor maghiari care vor să se relaxeze la munte. Este motivul pentru care forţele de ordine din Bihor şi din judeţul Hajdu-Bihar, din Ungaria, fac patrulări comune şi dau sfaturi utile celor aflaţi pe munte.

„Efectuăm patrulări în zona Padiş-Boga şi atenţionăm turiştii cu privire la lăsarea bunurilor de lângă corturi, să nu facă foc decât în zonele amenajate, să nu arunce gunoaiele decât unde sunt amplasate containerele", explică agentul principal Ştefan Egyed, de la Poliţia Municipiului Beiuş.

„Primim semnale pozitive, acasă în Ungaria, de la cei care au fost aici. Creşte starea lor de siguranţă, văzând că lucrează şi poliţiştii maghiari în această zonă, pentru că nu se lovesc de bariera lingvistică, indiferent de problemele pe care le întâmpină", completează sergentul major Csaba Vincze, de la Poliţia din Hajduszoboszlo.

Turiştii, atât cei de peste graniţă, cât şi cei din România, consideră că sfaturile date de poliţişti sunt binevenite şi ar trebui ca modelul din vestul ţării să se aplice şi în alte zone vizitate de străini. Patrula româno-maghiară va asigura liniştea şi ordinea în zona Platoului Padiş din Parcul Naţional Apuseni până la sfâşitul lunii august. În acest timp un alt echipaj mixt va veghea vacanţa românilor din băile termale din Hajduszoboszlo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri