Maraton la Surduc. Timișorenii s-au întrecut la probe de înot, ciclism și alergare 

Data publicării:
surduc-1

Adrenalină, entuziasm și exaltare. Sunt stările prin care au trecut toți participanții după ce au trecut pragul liniei de finiș. Probele de înot, ciclism și alergare au fost extrem de solicitante, mai ales că maratonul sportiv nu avut niciun moment de pauză. Sportivii le-au trecut însă cu bine, chiar și cei care au participat prima dată la un astfel de concurs:

”Așa, o provocare de duminică. Trezit la șase, venit aici, înotat, alergat, biciclit, împiedicat. Pentru sănătate, formă fizică, pentru ars calorii e super”,
”Pentru mine a fost prima dată, mi-a fost frică de înot și a fost mult mai ușor, bicicleta mi s-a părut cea mai grea pentru că eu nu o stăpânesc, am și căzut, iar alergarea e cea mai ușoară pentru că e proba mea, la care mă pricep cel mai bine. A fost foarte bine, mai bine decât m-am așteptat”,
”Cea de înot a fost zona mea de confort după atâția ani de practicarea înotului, dar nici celelalte nu sunt necunoscute, pentru că am mai participat la alte triatloane, de distracție, de plăcere”.

Traseul a fost parcus și de multiplul campion național la triatlon, Ciprian Bălănescu. ”Mă bucur foarte mult să văd că se organizează și în zona de Vest a țării triatlon. Este important să fii la toate cele trei probe foarte bun, nu merge doar la înot să fii bun. Aici este important să și înoți foarte bine, să și alergi foarte bine și să mergi pe bicicleta foarte bine”, spune el.

La competiție a participat și renumitul alpinist Horia Colibășanu, care a recunoscut că expedițiile pe munte sunt un antrenament bun, mai ales pentru proba de alergare: ”Alergarea a avut o parte prin pădure în pantă, a fost destul de interesant, am avut și eu un avantaj, după ce m-au depășit toți la bicicletă am reușit și eu să recuperez, pentru că era în pantă. Mie îmi place să fac sport, să particip vara la competiții de alergare, bicicletă, de triatlon mai nou”.

Cei 70 de concurenți au traversat înot Lacul Surduc, dar au avut de parcurs și un traseu complicat, cu diferență de nivel de 200 de metri, pe bicicletă, respectiv de 100 de metri pentru alergare. Cei mai curajoși s-au înscris la proba olimpică.

”La proba olimpică au avut de parcurs la înot distanța de 1.500 m, 30 km de bicicletă și opt de alergare. Aceleași distanțe s-au putut face și în ștafetă. Au fost câte trei, câte doi, și s-au descurcat extraordinar de bine”, afirmă Titus Vasiloni Păun - organizator. 

Participanții care au obținut locuri pe podium, la această primă ediție a concursului, au primit premii în valoare de 3.500 de lei.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ai sau nu voie să efectuezi devansare pe autostradă? Codul Rutier 2025 spune exact
Digi FM
Femeia care a renunțat la deodorant, șampon și pastă de dinți. Soluția pe care a găsit-o pentru igienă...
Pro FM
Justin Bieber ar avea datorii de milioane de dolari, potrivit apropiaților: „Se confruntă cu propriii demoni”
Film Now
Cum a sărbătorit Daniel Craig obținerea rolului James Bond: Eram în supermarket, aveam căruciorul plin cu...
Adevarul
Secretele planului lui Elon Musk de a avea „o legiune de copii” și a salva civilizația
Newsweek
Care pensionari trebuie să restituie bani din pensie? Ministerul Muncii a dat ordinul
Digi FM
O româncă a fost bătută și umilită de personalul unui hotel din Turcia: „Eram în şoc. Am început să plâng...
Digi World
Ce este sindromul inimii frânte și cât de periculos este. O despărțire sau pierderea unei persoane dragi face...
Digi Animal World
Un animal misterios le dă fiori oamenilor din Colorado: „Ar putea fi un Chupacabra?”. Imaginile sunt virale
Film Now
Ce face și cum arată acum Robert Powell, actorul din Iisus din Nazaret. Viața i s-a schimbat complet
UTV
Sofía Vergara, apariție incendiară în bikini la piscină. Actrița în vârstă de 52 de ani e pregătită pentru...