Câinele soților morți în exploziile din Crevedia încă îi așteaptă în curte. Cei rămași fără case își adună lucrurile în saci de gunoi

Data actualizării: Data publicării:
caine in curte la crevedia
Câinele soților morți în exploziile din Crevedia încă îi așteaptă în curte. FOTO: captură video Digi24

Localnicii din Crevedia rămași fără acoperiș deasupra capului au început să adune în saci de gunoi munca lor de o viață. La 12 zile de la tragedie, așteaptă ajutor din partea primăriei, adică acele containere în care să locuiască temporar. 

Povestită de localnici, viața în Crevedia pare că se împarte în două perioade: înainte și după explozii. În urmă a rămas acum un peisaj gri, cu locuințe abandonate, copaci arși și grădini transformate în scrum.

La una dintre case, doi oameni au murit, soț și soție. În urmă a rămas un singur suflet, câinele familiei, despre care vecinii spun că nu se mișcă de lângă fotografiile celor doi, și pare că îi așteaptă zi și noapte.  

Între timp unii localnici au revenit acasă doar ca să pună în saci de gunoi toată munca lor de o viață.

"Toate amintirile, tot ce a mai rămas! Tot ce nu a mai rămas, pardon! Se face curățenie generală, nu mai avem nimic. Venim de trei zile încontinuu și facem curățenie și nu ne vom opri.", povestește un localnic.

Nimeni nu mai trece astăzi pe stradă fără să privească spre curțile care au rămas acum pustii. Mirosul greu de fum și ruinele din jur le amintesc zilnic localnicilor despre tragedia care le-a schimbat viața într-o singură clipă. Într-o locuință în care stăteau 10 persoane toate bunurile sunt acum scrum.

"Dezastru, dezastru! Ne chinuim acum! Nu îți dă nimeni, trebuie să muncești ca să construiești. Foarte greu, extrem de greu, muncești o viață să faci și apoi se alege praful în câteva ore...", spune un bărbat.

Localnicii spun că primarul din Crevedia le-a promis că vor avea containere în care să se poată muta, dar nu știu exact când va veni ajutorul promis.  

Între timp patronul stației GPL și asociatul acestuia au fost arestați preventiv și vor petrece următoarea lună după gratii. Procurorii au pus de asemenea sechestru pe o bună parte averea celor doi. Este vorba despre mai multe clădiri, din mai multe județe ale țării, sedii și birouri ale firmei, dar și stații și depozite GPL. Sub sechestru sunt și șapte sedii ale firmei situate în Capitală, dar și o locuință ce i-ar aparține lui Ionuț Doldurea. În plus, procurorii au pus sechestru și pe 15 conturi bancare.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri