Admiterea la liceu sau la facultate ar putea depinde de nota la purtare

Data publicării:
un profesor trece note in catalog
Admiterea la liceu sau la facultate ar putea depinde de nota la purtare. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Admiterea la liceu sau la facultate ar putea depinde de nota la purtare, după ce violența în școli a devenit un fenomen scăpat de sub control. Propunerea aparține unui lider sindical, în condițiile în care în fiecare zi zece copii sunt agresați pe holurile școlii de colegi.

Ideea este apreciată de părinți, de unii elevi, în timp ce directorii de școli spun că ar fi dificil de implementat.

În ceea ce privește Ministerul Educației, acesta nu a oferit un punct de vedere.

"Eu dau la Drept și mi s-ar părea o chestie foarte bună să conteze pentru că dacă tu ai reputația pătată în școală nu este ok", a declarat un licean.

"Sunt de părere că în general este o inițiativă corectă. La urma urmei, comportamentul este foarte important în dezvoltare și educație", a spus altul.

Iulian Cristache, reprezentant al asociațiilor de părinți: "Un elev care vine la școală și este responsabil, conștiincios și vine să învețe nu va avea un comportament deplorabil, un părinte care își trimite copilul la școală să învețe nu are de ce să fugă de o astfel de responsabilitate."

Andreea Bodea, director al Colegiului "I. L. Caragiale" din București: "Înainte de a judeca dacă este o măsură bună sau nu mi se pare imposibil de aplicat în condițiile actuale. Sunt școli sau consilii profesorale care vor scădea nota la purtare cu un punct pentru un fapt și altele care vor scădea două puncte, deci este o discuție mult mai lungă."

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri