Haos după concursul directorilor de școli

Data publicării:
ministerul educatiei nationale

Circa 200 de profesori suplinitori din Bucureşti vor rămâne fără loc de muncă, spun sindicaliştii din Educaţie, care reclamă că situaţia a apărut după organizarea concursului pentru directorii de şcoli. În replică, Ministerul Educației a anunţat că Inspectorul Şcolar General al Muncipiului Bucureşti va fi cercetat disciplinar.

Gabriel Silvăşanu a condus Şcoala 280 din Bucureşti timp de 25 de ani. Nu a mai participat la concursul din această toamnă, aşa că de luni, va reveni la catedră, ca profesor de Chimie.

Este un alt profesor suplinitor care la rândul lui trebuie să îşi găsească o catedră sau ore în altă parte. Nimeni nu ştie unde”, a spus fostul profesor.

Noul director va fi actuala profesoară de Religie, ceea ce înseamnă că postul rămâne liber, fără să se ştie când va fi găsit un înlocuitor.

„Este cel puţin delicată situaţia când un profesor preia o catedră cu patru săptămâni înaintea încheierii semestrului I. Trebuiesc date nişte teste recapitulative, trebuiesc încheiate mediile, în condiţiile în care nu cunoşti colectivul respectiv”, a spus Gabriel Silvășanu.

În total, jur de 200 de profesori suplinitori din Bucureşti vor rămâne fără loc de muncă, pentru că în locul lor vor reveni la ore foştii directori de şcoală, spun sindicatele din Educaţie.

Oamenii ăştia şi-au făcut nişte planificări, calcule, au rate de plătit la bănci sau alte datorii de genul acesta. Nu vor avea posibilitatea să ocupe un alt loc de muncă, ceea ce este nedrept, până la urmă”, a spus Marius Nistor, președintele Federației Sindicale Spiru Haret.

Conform calendarului oficial, pe 9 ianuarie, noii directori de şcoli ar trebui să-şi preia funcţia. Ce se va întâmpla cu orele lor şi cu profesorii suplinitori trebuia să să se ştie încă dinainte de Crăciun. Pentru că în Bucureşti, situaţia este încă neclară, şeful Inspectoratului Şcolar, Florin Lixandru, va trebui să dea explicaţii la Ministerul Educaţiei.

Metodologia aprobată de ministrul Educaţiei spune foarte clar că deciziile inspectorilor şcolari generali trebuie date din 21 decembrie, deci toată această ajustare şi mişcarea de personal generată de poziţiile care au rămas vacante sau directorii care au eliberat nişte ore, toate aceste ajustări trebuiau făcute din timp”, a declarat Mirabela Amarandei, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Educației.

Conducerea Inspectoratului Şcolar General al Muncipiului Bucureşti nu a putut fi contactată de reporterii Digi24, pentru a oferi explicaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Google te lasă fără telefonul ieftin: Decizia legată de...
Digi FM
Ce salariu are o stewardesă româncă angajată la o companie din Orientul Mijlociu: „Devine atractiv când iei...
Pro FM
E în formă maximă, are 53 de ani în buletin și pare de cel mult 30. Cum arată celebra Thalia în costum de baie
Film Now
Demi Moore a intuit pierderea Oscarului chiar cu câteva clipe înainte de a fi anunțată câștigătoarea: „Am...
Adevarul
Băutura care place creierului și este recomandată de medicul Vlad Ciurea. „Desface vasele cerebrale și...
Newsweek
Se pregătește o tăiere de pensie între 200 lei și 700 lei. E nevoie de sacrificii. Avertisment dur
Digi FM
O româncă a fost bătută și umilită de personalul unui hotel din Turcia: „Eram în şoc. Am început să plâng...
Digi World
Ce se întâmplă cu oasele când îmbătrânim? Noi descoperiri despre reducerea rezistenţei ţesutului osos
Digi Animal World
VIDEO Cinci elefanţi de la ZOO, surprinşi formând un ”cerc de alertă” pentru a proteja un pui în timpul unui...
Film Now
Ce face și cum arată acum Robert Powell, actorul din Iisus din Nazaret. Viața i s-a schimbat complet
UTV
Sofía Vergara, apariție incendiară în bikini la piscină. Actrița în vârstă de 52 de ani e pregătită pentru...