Distribuirea buletinelor de vot, un proces anevoios

Data publicării:
08122012 20distribuire-37525

Numărătoare-maraton la Timişoara. Preşedinţii secţiilor de votare au avut la dispoziţie doar 60 de minute pentru centralizarea a peste 614.000 de buletine de vot. Regulamentul emis de Autoritatea Electorală Permanentă cere ca hârtiile să fie numerotate bucată cu bucată, ca mai apoi să fie sortate şi împărţite pe circumscripţii.

„900 şi mai am 1.000, e o chestiune aberantă, inutilă, frizează starea de normalitate”, spune un bărbat.

„Din 1992 fac alegeri, niciodată nu a fost aşa. Acum toţi sunt isterizaţi, toată lumea nu mai are încredere în nimeni”, spune Ioan Cojocari secretarul Primăriei Timişoara.

Alţi 384 de preşedinţi de secţii din judeţ au fost nevoiţi să numere buletinele. Prin mâinile lor au trecut peste 700.000 de buletine. În total, în judeţ au fost trimise peste un milion 300 de mii de buletine de vot.

La Iași lucrurile merg mai ușor

La Iaşi, însă, procesul de distribuire a buletinelor de vot a mers mai uşor. Primarii au început să vină la prefectură pe rând, respectând un grafic de ridicare a buletinelor.

„Preluarea buletinelor de vot a început încă de la ora 8 dimineaţa. Există o planificare făcută pentru toată ziua de astăzi. S-a făcut în aşa fel încât o comună mai mare sau un oraş să îşi ridice buletinele într-un anumit interval orar, astfel încât să se evite aglomeraţia”, a explicat Felix Guzga, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Iaşi.

Peste un milion şI jumătate de buletine de vot au fost distribuite numai în judeţul Iaşi: 700.000 pentru Senat şI tot atâtea pentru Camera Deputaţilor. La nivelul judeţului Iaşi sunt 709 secţii de votare, din care 236 în municipiu. La alegerile de pe 9 decembrie sunt aşteptaţi la urne 690.000 de alegători din judeţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri