Două fabrici din Marea Britanie au furnizat carne de cal etichetată drept vită. Oficial: Toate abatoarele vor fi controlate

Data publicării:
1302 20betaagri-49272-1

Abatorul Peter Boddy din Todmorden, vestul regiunii Yorkshire (Anglia), ar fi furnizat carcase de cal către Farmbox Meats Ltd din Llandre, Aberystwyth (Ţara Galilor), de unde acestea ar fi fost vândute ca vită pentru prepararea de burgeri şi kebap. Ambele unităţi au fost închise, se arată în comunicatul Food Standards Agency, care a ridicat de la sediile acestora toate listele cu clienţi.

Directorul FSA, Andrew Rhodes, a declarat că a cerut controale în toate abatoarele după izbucnirea scandalului cu privire la carnea de cal importată de Marea Britanie din România, via Franţa. „Am fost şocat să descopăr ceea ce pare o înşelătorie flagrantă”, spune Rhodes.

Secretarul de stat pentru Mediu, Alimentaţie şi Afaceri Rurale Owen Paterson se declară la rândul său şocat de faptul că o afacere britanică ar putea păcăli publicul furnizându-i carne de cal drept vită.

Victor Ponta despre scandalul cărnii de cal: „Va face mai mult rău agriculturii decât seceta”

Primele rezultate ale anchetei derulate de poliţie şi FSA ridică mari semne de întrebare cu privire la amploarea fenomenului în Marea Britanie. Milioane de burgeri şi produse congelate au fost retrase de pe mai multe pieţe europene, dar nu este clar deocamdată cum a intrat carnea de cal în compoziţia alimentelor. Franţa arată cu degetul către o potenţială reţea de măcelari români şi comercianţi olandezi şi ciprioţi care pun în circulaţie carnea de cal etichetată drept vită.

Ella Moroiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri