Fostul soț al Codruţei Kovesi, angajat la RCS&RDS. Compania face precizări

Data publicării:
kovesi laura codruta mic - mfax-2

Eduard Kovesi, fostul soţ al procurorului şef DNA, a fost subalternul lui Ioan Bendei, directorul general al RCS & RDS SA”, afirmă Grupul de Investigații Politice, care aduce ca dovadă o declarație de avere depusă în 25 septembrie 2006 de Laura Codruţa Kovesi, în calitatea sa atunci de procuror-şef al DIICOT Sibiu, potrivit căreia Eduard Kovesi era angajatul RCS & RDS SA.

„Relaţia dintre familia Kovesi şi RCS & RDS SA poate explica de ce Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) condusă de Laura Codruţa Kovesi refuză să ancheteze afacerea prin care RCS & RDS SA l-a plătit pe Dumitru Dragomir cu milioane de euro. Aceeaşi relaţie poate explica de ce DNA susţine RCS & RDS SA în conflictele sale comerciale, colaborând cu Ioan Bendei la punerea în scenă a acuzaţiilor de şantaj la adresa directorului Antena 1”, acuză Grupul de Investigații Politice într-un e-mail trimis inclusiv pe adresa Digi24.

Laura Codruța (Lascu) Kovesi a divorțat la scurt timp după numirea ei ca procuror general al României, în toamna anului 2006, dar și-a păstrat numele de căsătorie.

DNA a început verificări în cazul contractului pe care o firmă a lui Dumitru Dragomir l-a făcut cu RCS&RDS, potrivit unor surse judiciare. Pe de altă parte, judecătoarea care a decis arestarea lui Sorin Alexandrescu de la Antena Group, și-a publicat astăzi motivele, în care menționază puterea pe care o avea inculpatul în calitatea lui de șef peste jurnaliști.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri