Incendiul de la rafinăria Petromidia a fost stins

Data actualizării: Data publicării:
incendiu petromidia
Incendiu la rafinăria Petromidia. Foto: Amator

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost solicitați, miercuri, la Rafinăria Petromidia Năvodari unde a avut loc un incendiu puternic. Autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție.

ACTUALIZARE 20.25. Garda de Mediu Constanţa a anunţat că incendiul de la Rafinăria Petromidia a fost stins şi se intervine pentru răcirea instalaţiei, precizând că nu se mai degajă fum în atmosferă.

Potrivit ISU Dobrogea, la ora 18:30 a fost dezactivat Planul roşu de intervenţie.

ACTUALIZARE 17.07 Petromidia a precizat că incendiul s-a produs „în instalația de Hidrocracare Blândă (MHC), la finalul unor lucrări de mentenanță specifice”.

Angajații instalației au raportat incidentul către serviciul intern de situații de urgență și către dispeceratul rafinăriei, care, la rândul ei, a informat autoritățile.

Nu există victime. Toți angajații instalației, dar și din celelalte secții ale rafinăriei au fost evacuați, precizeaz compania.

Până la sosirea autospecialelor ISU, primele intervenții au fost realizate de pompierii rafinăriei Petromidia, care au reușit să limiteze impactul.

„În colaborare cu autoritățile, depunem toate eforturile pentru stingerea incendiului și remedierea situației”, precizează compania.

ACTUALIZARE 16.42 Incendiul s-a produs la instalația de hidrocracat. Este o intervenție dificilă, care se desfășoară într-o locație foarte periculoasă, a precizat ISU Constanța.

La intervenție vor fi aduși și 4 roboți de stingere a incendiilor de la ISU București-Ilfov.

ACTUALIZARE 16.16 Mihai Drăgan, purtător de cuvânt la Ministerul Mediului, a spus că, în acest moment, vântul direcționează spre mare fumul provocat de incendiu, nu spre zonele locuite.

„Acest lucru va dat timp pompierilor să stingă deflagrația, fără pagube”, a spus el.

Drăgan a făcut apel la oamenii din zonă să respecte indicațiile trimise prin mesaje RO-ALERT.

În prezent, datele de monitorizare arată că în zonă calitatea aerului este bună.

Potrivit informațiilor Digi24, explozia s-a produs la o instalație de distilare a motorinei.

ACTUALIZARE 16.07. Din primele informații, toți angații rafinăriei au fost evacuați.

„Intervenim la acest moment cu nouă autospeciale de stingere, cinci ambulanţe SMURD, trei ambulanţe din cadrul SAJ, două autoscări. A fost activat Planul Roşu. Ne vin în sprijin alte cinci autospecialele de la Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea”, a spus Ana Maria Stoica.


Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, la instalația de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție, transmite ISU.

„Totodată, la nivelul județului Constanța a fost crescută capacitatea operațională, prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, din ordinul inspectorului general al IGSU, forțele din teren vor fi suplimentate cu 9 autospeciale de stingere, respectiv 2 din județul Călărași, 2 din județul Ialomița, 1 din județul Tulcea și 4 de la ISU BIF”. se arată în comunicatul transmis de ISU.

De la rafănărie pe plaja din Mamaia se poate observa un fum foarte dens.

Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

În iulie 2021 a mai avut loc la Petromidia o explozie urmată de un incendiu, în urma cărora o persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri