Maria Grapini vrea să promoveze turismul cu ajutorul legendei mărțișorului

Data publicării:
0702turism-48330

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Turism şi Mediul de Afaceri, Maria Grapini, a fost invitată la emisiunea „Imparțial”, de la Digi24. Ministrul a vorbit despre impozitul forfetar, despre buget, și despre cum vede viitorul turismului românesc.

Maria Grapini a spus că a discutat cu ministrul Educației pentru a promova turismul cu ajutorul legendelor. „Vreau să scot împreună cu Remus Pricopie (ministrul Educației - n.r.) o carte, un volum cu aceste legende pe care să le putem da turiștilor, să le promovăm din afară și să fie atras de una din legendele din România”, a explicat ministrul delegat, subliniind că românii au și multe obiceiuri care ar putea constitui o atracție pentru turism.

„O să promovez legenda mărțișorului, cu simbolul adevărat. O să fie dat fiecărui turist pe aeroportul din Otopeni un material în engleză, germană și română”, a dezvăluit Maria Grapini. „Se pot face cu bani puțini lucruri care să atragă. Trebuie să știm să ne și vindem, să cheltuim mai puțin decât scoatem pe obiectivul pe care îl facem”, a adăugat invitata lui Luca Niculescu în emisiunea „Imparțial” de la Digi24.

Nu este posibil să faci investiții și să nu te uiți dacă aceste investiții îți aduc un rezultat. Concret, mă refer la faptul că a fost nechibzuit să se cheltuiască 14 milioane de euro pe brandul sectorial la sectorial, cel cu frunza, fără să avem o creștere. Din nefericire, în 2012 nu avem numărul de turiști din 2009. Numărul acestora a scăzut. Noi nu avem infrastructura corespunzătoare pentru obiectivele pe care le promovăm. Degeaba arătăm că avem lucruri extraordinare în Bucovina, când de la Otopeni până în Bucovina faci trei zile”, a spus Maria Grapini.

Ministrul a mai precizat că banii cheltuiți pentru turism ar fi trebuit cheltuit altfel, pe alte capitole și că va încerca să dezvolte turismul balnear și cultural.

Degeaba te duci în Austria să promovezi schiatul. În ceea ce privește marea, nu mai avem nimic avantajos față de Bulgaria și de Turcia. În schimb, anumite capitole din turism nu au fost deloc promovate. De exemplu, turismul balnear sau cel cultural. Avem cetățile dacice, care nici nu au fost puse pe vreun catalog. În România, doar 10 stațiuni balneare sunt acreditate. Aici este o altă rămânere în urmă. Noi avem o treime din izvoarele termale din Europa. Aici trebuie investit și se poate câștiga foarte mult. Cetățenii din alte țări câștigă mai mult decât noi și pun mai mult preț pe sănătate”, a explicat Ministrul delegat pentru IMM-uri, Turism şi Mediul de Afaceri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita