Marți 13 – zi cu ghinion. Pompierii au făcut acțiuni de prevenire a incendiilor

Data publicării:
Exercitiu incendiu pompieri Sibiu - Mediafax Foto-Ovidiu Dumitru Matiu

Alarma s-a dat puţin după ora 7. De la fabrica de vopsele din Slatina s-a auzit o bubuitură puternică, iar flăcări mari au cuprins acoperişul si s-au extins imediat.

Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă. În orice moment, solvenţii folosiţi la fabricarea vopselelor puteau să sară în aer.

De ghinion într-o zi de marți 13 a avut parte şi un şofer de tir din Târgu Jiu. Prelata autotrenului s-a aprins de la o scânteie produsă de un troleibuz, spune şoferul. Grav este că omul a mers cu tirul în flăcări câteva zeci de metri până când localnicii i-au facut semne disperate să oprească.

„În câteva secunde a fost totul în flăcari. În zece secunde nu mai era nimic din prelată”, a povestit unul dintre martori.

Tirul era încărcat cu paie, astfel că flăcările au cuprins imediat autotrenul. Roţile au explodat, iar geamurile unui magazin din apropiere s-au spart.

Cele două Incendii au avut loc chiar în ziua în care pompierii din toată ţara ţineau lecţii despre cum pot fi prevenite astfel de evenimente. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri