Polițiștii protestează în fața Guvernului

Data publicării:
sindicatul national al agentilor de politie

Foto: snapromania.ro

„Din nefericire, noi și copii noștri trăim vremuri noi, cu oameni care ne conduc și ocupă funcții importante în statul de drept având aceleași mentalități comuniste și învechite.

În luna decembrie s-a încercat trecerea unui numar important de agenti de poliție în corpul ofiterilor, dorindu-se ca examenele să fie susținute în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a putea ajunge ofițeri doar cei care „trebuie„ , nu cei care merita!

Sigur, împreună cu angajatorul am reușit să anulăm examenul cât și condițiile de participare (subiecte trimise de la centru online, eliminarea fișei medicale, suficientă fiind adeverința medicală, cazierul judiciar fiind eliminat, examen unitar și în același timp în toate structurile M.A.I. etc), astfel intrând în normalitate.

S.N.A.P. a hotărât ca în data de 21.01.2016 să picheteze sediul M.A.I., trăgând un semnal de alarmă pentru a evidenția problemele politistilor ridicate în ultimii ani, care nu au fost rezolvate nici până în prezent. Noi am crezut că, spunând adevarul în spațiul public, vom reuși să rezolvăm problemele polițiștilor pe care îi reprezentăm. Primaria municipiului București ne ne-a avizat favorabil cererea de protest, motivând că în spațiu dorit de noi, există deja o societate civila culturală, care are aprobare până în data de 28.01.2016. Avînd în vedere acest fapt, locația protestului va fi în Piața Victoriei, în fața Muzeului Antipa.

Niciodată nu am susținut că nu exista dialog social, dar am considerat că Legea dialogului social trebuie schimbata. Am sustinut si sustinem în continuare că am fost mințiți, iar la randul nostru am fost nevoiți să transmitem membrilor aceleași minciuni care ne-au fost comunicate la masa negocierilor de specialiștii care, rând pe rând, au reprezentat M.A.I., noi crezând în vorbele lor.

Am facut și lucruri bune împreună pentru polițiști, dar sistemul polițienesc este un sistem învechit cu sefi numiți pe relatii de tot felul (de grupuri de interese, de partide) numiți de sistem.

Atât noi, cât si angajatorul știm că trebuie schimbat Statutul polițistului și am lucrat de altfel pe aproximativ 12 proiecte, în final neajungându-se la niciun rezultat, ceea ce ne face să credem că sistemul doreste menținerea acestui statut în forma actuală.

Ne îmrebăm dacă și copii noștrii trebuie să aibă aceeași soartă? Pentru unii există șansa de a fi șefi pe viată, iar pentru alții să fie muncitori pe viață, cu un salariu de mizerie.

Ieșim în strada pentru:

  • Salariile de excelența acoardate în procent de 50% șefilor și de 30% agenților. Oare putem discuta în acest caz de proporționalitate?

  • Decontarea cheltuielilor de transport la și de la locul de muncă în condiții normale.

  • Cuantumul compensației de chirie între agenții de poliție și ofițeri să fie egal.

  • Sporul de fidelitate să fie acordat polițiștilor și polițiștilor de frontieră care sunt în sistem din 2010.

  • Sporul de suprasolicitare neuropsihică a politistilor judiciari să se acorde în egală măsură ca și la celelalte categorii, în prezent fiind doar de 5%.

  • Să fie plătite orele lucrate de către polițiști în perioada în care se află la dispoziția angajatorului (permanență, continuitate), așa cum este prevazută și în legislația în vigoare.

Avem cunoștință că la această dată exsită un proiect de ordin care, în anul 2015 luna iunie, a fost trimis către toate inspectoratele privind acordarea grupei de muncă pentru lucrătorii de la cazier, logistica, financiar, secretariat, în care au fost solicitate puncte de vedere pentru acordarea grupelor de munca. Oare de ce șefii acestor servicii pot beneficia și subalternii nu?

Șefii nu ar trebui să mai „frunzarească„ hârtii și să mențină birocrația inventând tot felul de raportări pentru cei care muncesc în stradă, menținându-și postul asigurat.

Putem enumera multe alte probleme, dar în același timp dorim să se inteleagă că nu avem o dispută personală cu nimeni, fiecare să își facă treaba și să fie plătiți corespunzător muncii prestate. Lucrurile trebuie să intre în normalitate, dacă polițistul lucrează cinstit în slujba cetățeanului, atunci și societatea trebuie să fie corectă cu polițistul.

Vom reveni cu un comunicat de informare în funcție de rezultatele obținute în urma pichetării”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Putin nu a greșit atât de mult. Ne urăsc cu adevărat". Rușii fugiți de frica războiului se întorc și ajută...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
Câți angajați are Selly la compania pe care o conduce. Vloggerul a vorbit deschis despre investițiile pe care...
Film Now
Adevărul despre viața lui Johnny Depp, la aproape doi ani de la procesul cu Amber Heard: „Nu există...
Adevarul
Locul fascinant de la malul Dunării care atrage ca un magnet turiștii: „Atâția bujori înfloriți nu am văzut...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Fiica cea mare a lui Bruce Willis, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a actorului: „Ce mi se pare...