Ponta: Nu urmează o remaniere. Voi discuta cu președintele după ce revin de la Bruxelles

Data publicării:
13 2011pontaremaniere-33276

Victor Ponta participă la reuniunea Prietenii Coeziunii.

„Nu urmează o remaniere. Am citit scrisoarea președintelui. O să discutăm mâine, după negocierile referitoare la buget. Am stabilit cu președintele că, cel mai probabil mâine ne vom vedea și vom discuta și acest subiect”, a spus premierul Ponta.

El a explicat, în acest context, și că gestul de a-l demite pe Dan Mihalache din funcția de secretar general adjunct al Guvernului nu are nicio legătură cu scrisoarea președintelui, cu atât mai mult cu cât decizia de eliberare din funcție a fost semnată ieri. Tot ieri, premierul a semnat și decizia de numire Andreei Lambru în locul lui Mihalache.

Răspunzând la întrebarea Digi24, președintele a declarat, ierică nu a primit niciun răspuns la scrisorile transmise, și a admis că vizase, prin acest gest, și o eventuală remaniere a celor patru miniștri.

„Nu am primit niciun răspuns, dar, desigur, vizam și o eventuală remaniere a miniștrilor”, a declarat Traian Băsescu.

Ponta a explicat motivul demiterii lui Mihalache

„Funcția de secretar general și adjunct al Guvernului sunt funcții cu caracter strict administrativ și cei care le ocupă nu agreez ideea de a avea poziții publice, motiv pentru care Dan Mihalache, fiind activ politic public nu putea rămâne secretar general adjunct”, a spus Ponta.

Potrivit lui Ponta, orice afirmație făcută în numele Guvernului de persoane fără atribuții sunt deranjante.

„Mă deranjează orice afirmație pentru că se presupune că e a mea, a Guvernului, Or, în numele Guvernului vorbesc eu și purtătorul de cuvânt, nu altcineva”, a subliniat Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri