Traian Băsescu, primit de Cavalerii Ioaniţi cu o expoziţie pe teme maritime

Data publicării:
basescu 20resized 20mfax-49825

După vizita oficială de la Sfântul Scaun şi întâlnirea cu Papa Benedict al XVI-lea, Traian Băsescu a efectuat o vizită de stat la Ordinul Ioaniţilor de la Roma, dedicată aniversării a 80 de ani de la stabirea relaţiilor diplomatice între România şi Ordinul Suveran.

Gazdele au organizat în vechea bazilică din incinta reşedinţei ioanite, Villa Magistrale, o expoziţie de documente diplomatice relevante pentru această aniversare, dar şi una cu temă maritimă, dedicată special şefului statului român.

Acestuia i-au fost prezentate o machetă a unei fregate ioanite de secolul al XVIII-lea, care apăra Malta, dar şi mai multe tablouri reprezentând lupte navale între ioaniţi şi turci din perioada Evului Mediu.

Preşedintele României s-a arătat bucuros că a venit în această vizită exact în ziua în care se împlinesc 900 de ani de la recunoaşterea Ordinului de către Papa Pascal al II-lea, un eveniment foarte important pentru gazde şi a mulţumit gazdelor pentru activităţile caritabile dezvoltate de Ordinul Ospitalier în ţara noastră.

Proiecte sociale în România

Principele şi marele maestru Fra Matthew Festing a arătat că Serviciul de Ajutor Maltez are peste 100 de proiecte sociale în derulare în România, dedicate bătrânilor şi persoanelor cu dizabilităţi, celor fără adapost, dar şi tinerilor şi intervenţiilor în situaţii de urgenţă, pentru care lucrează 1.200 de voluntari şi 60 de angajaţi permanenţi.

Preşedintele Băsescu, soţia sa şi delegaţia oficială a României au participat apoi la un dineu oferit de Marele Maestru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri