Hunter Biden pledează nevinovat în instanță la acuzațiile de fraudă fiscală. Când începe procesul fiului președintelui SUA

Data publicării:
hunter biden portret
Hunter Biden (foto), fiul președintelui Joe Biden, care a discutat public despre abuzul de droguri, nu a ocupat niciodată o poziție la Casa Albă. Sursa foto: Profimedia Images

Hunter Biden a pledat, joi, nevinovat în instanța federală din Los Angeles, pentru acuzațiile fiscale care decurg din relațiile sale comerciale, ce au declanșat și o anchetă de demitere a tatălui său. Fiul președintelui american Joe Biden este acuzat că nu și-a plătit taxele, în timp ce a cheltuit intens pe droguri, prostituate și mașini de lux, informează Reuters.

Hunter Biden, 53 de ani, este acuzat penal că nu a plătit 1,4 milioane de dolari în taxe între 2016 și 2019, în timp ce a cheltuit milioane de dolari pe droguri, prostituate, mașini de lux și alte articole cu note de plată mari.

Hunter Biden riscă până la 17 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat

Purtând un costum și cravată bleumarin, el a răspuns „nevinovat” când judecătorul de district Mark Scarsi a întrebat cum va pleda în acest caz.

Biden nu s-a adresat echipajelor de știri sau protestatarilor care așteptau în afara tribunalului după audiere. O caravană de mașini federale a părăsit clădirea printr-o ieșire din spate.

hunter Biden is seen leaving court
sursa foto: Profimedia Images

Avocatul lui Biden, Abbe Lowell, a spus că clientul său și-a plătit taxele și este persecutat din cauza numelui său celebru.

Judecătorul a stabilit un proces pentru  data de 20 iunie 2024

Fiul președintelui, care a discutat public despre abuzul de droguri, nu a ocupat niciodată o poziție la Casa Albă sau în campania tatălui său.

El a pledat nevinovat şi într-un alt caz federal, în Delaware, în care este acuzat că a minţit în legătură cu consumul său de substanțe ilegale când a cumpărat o armă. Aceste acuzaţii îi pot aduce o pedeapă de până la 10 ani de închisoare, dacă este condamnat.

*PREMIUM-EXCLUSIVE* Hunter Biden appears dour in court sketches as he appears in LA court on tax evasion charges
sursa foto: Profimedia Images

Ambele cazuri au fost instrumentate de procurorul federal David Weiss, care îl anchetează din 2019 și a fost numit, anul trecut, procuror special. Un judecător federal a respins o înțelegere propusă vara trecută. Departamentul de Justiție a declarat că ancheta asupra lui Hunter Biden este în desfășurare.

Republicanii Camerei Reprezentanților din SUA fac eforturi pentru a-l acuza pe Hunter Biden de sfidare pentru că a refuzat să depună mărturie cu ușile închise în ancheta de demitere a tatălui său. Acest lucru are potențialul de a declanșa mai multe acuzații penale.

Hunter Biden s-a oferit să depună mărturie publică în anchetă, dar i-a fost respinsă cererea. El a stârnit agitație miercuri pe Capitol Hill, când s-a prezentat în mod neașteptat la o audiere în Parlament, unde aceștia discutau acuzațiile de sfidare.

Ce cred americanii despre Hunter Biden

Anchetatorii republicani s-au concentrat pe afacerilea lui Hunter Biden din Ucraina și China, în timp ce tatăl său era vicepreședinte al SUA, între anii 2009 până în 2017. Până acum, nu au găsit nicio dovadă a unor ilegalități comise de Joe Biden, dar au subliniat luptele fiului său cu abuzul de substanțe în acea perioadă.

În cazul taxelor, procurorii au spus că acesta a câștigat peste 7 milioane de dolari între 2016 și 2019, inclusiv 2,3 milioane de dolari din poziția sa în consiliul de administrație al Burisma, un conglomerat industrial ucrainean. De asemenea, a făcut parte din consiliul de administrație al CEFC China Energy Co Ltd, un conglomerat energetic chinez.

Un sondaj de opinie Reuters/Ipsos publicat miercuri menționează că 44% dintre adulții din SUA cred că urmărirea penală a lui Hunter Biden este motivată politic, în timp ce 33% nu cred acest lucru. În același timp, 56% cred că acesta beneficiază de un tratament favorabil din partea procurorilor.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita