Video În cât timp se vor vedea efectele vacanței de 1 Decembrie. Dr. Marinescu: „Nu vrem să infectăm mai mult decât am făcut-o până acum”

Data actualizării: Data publicării:
munte iarna partie sinaia FB primaria sinaia-2

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, avertizează că, dacă românii nu respectă regulile și se îmbulzesc în stațiunile de munte în această minivacanță de 1 Decembrie, efectele se vor vedea peste o săptămână, maximum două. „Nu vrem să infectăm mai mult decât am făcut-o până acum”, a declarat dr. Marinescu sâmbătă, la Digi24. 

„Aceste sărbători trebuie făcute cu multă prudență. (...) Trebuie să fim prudenți și trebuie să plecăm de la ideea că nu vrem să infectăm mai mult decât am făcut-o până acum. Pentru că în jurul nostru, chiar dacă noi facem o formă ușoară, vor fi cu siguranță persoane în vârstă, persoane cu boli cronice și riscul pentru acestea va fi foarte mare. Putem noi să le transmitem și atunci riscul ca ei să evolueze nefavorabil este mare”, a afirmat Adrian Marinescu.

El a arătat că, în cazul în care la munte se fac aglomerații în minivacanța de 1 Decembrie, efectele, constând în creșterea numărului de cazuri de coronavirus, se vor vedea peste o săptămână, maximum două.

„Atunci crește numărul de infectări, prin apariția unor focare, prin apariția necesității internării pacienților în spitale. Practic, crește numărul de internări, deși numărul de locuri rămâne același”, a mai precizat medicul. 

„Ar trebui să gândim prudent și să luăm în calcul că aceste sărbători vor fi cu familia restrânsă, cât mai aproape de casă”, este sfatul medicului Marinescu. 

Soluție pentru mărirea secțiilor ATI

Adrian Marinescu spune că soluția pentru extinderea capacității secțiilor ATI este internarea pacienților COVID și în spitalele care acum nu primesc astfel de pacienți, cu condiția creării de circuite separate și respectarea strictă a regulilor.

„Cele mai multe spitale nu sunt în circuitul COVID. (...) Toate spitalele care pot să meargă pe un dublu circuit, făcut corect, ar trebui să facă acest lucru”, a mai declarat dr. Marinescu.

În acest fel, spune el, s-ar rezolva și problema personalului medical, pentru că secțiile ATI existente, dedicate pacienților COVID, ar putea fi extinse prin suplimentarea echipamentelor, însă nu este personal suficient. 

„Fiecare pat ATI ar trebui să vină și cu personal medical. La Institutul Matei Balș, secția ATI ar putea fi dublată sau chiar triplată, dacă am avea personal. Dacă am face circuite separate, am putea mări capacitatea ATI și la celelalte spitale”, a explicat dr. Marinescu.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita