Iohannis, după discuții cu Nehammer și premierul Bulgariei: Negocierea pe Schengen rămâne complicată. Mai avem de lucru

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis priveste in zare
Președintele României, Klaus Iohannis, spune că România are un „uriaș potențial de dezvoltare”. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi seară, la Bruxelles, că negocierea pentru aderarea României la Spațiul Schengen rămâne complicată. Șeful statului a adăugat că „discuțiile merg mai departe” și că „toată lumea este foarte implicată”.

„Negocierea pe Schengen rămâne complicată. Am încheiat acum câteva minute o întâlnire informală, la care ne-a invitat doamna von der Leyen. A participat cancelarul Austriei, premierul bulgar și eu, împreună cu șerpașii noștri. A fost o discuție bună, într-o atmosferă pozitivă, dar am putut să ne dăm cu toții seama că mai este mult de negociat până ajungem la o concluzie care este evident satisfăcătoare pentru toate părțile, fiindcă nu pot să-mi imaginez o decizie care este satisfăcătoare pentru o parte și complet nesatisfăcătoare pentru altă parte. Nu vreau să intru în detalii, suntem în negocieri, în discuții, mai este de discutat”, a declarat șeful statului.

Întrebat dacă este exclus un consiliu extraordinar până la sfârșitul acestui an, președintele a răspuns că „negocierile merg mai departe”, adăugând că toată lumea este foarte implicată.

„Nu exclud așa ceva. Negocierile merg mai departe. Toată lumea este foarte implicată și, la un moment dat, dacă dintr-o dată se arată o soluție ea poate fi pusă în termeni formali, dar mai avem de lucru până atunci”, a conchis Klaus Iohannis.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri