Judecătorul Adrian Neacşu a fost trimis în judecată 

Data publicării:
adrian neacsu judecator csm - membricsm.ro

În 6 martie, judecătorul Adrian Neacşu a fost suspendat din CSM şi din magistratură.

Procurorii DNA susţin că în cursul lunilor iulie, septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie 2012, Adrian Neacșu, în calitate de judecător, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, ar fi încasat nejustificat, de la Consiliul Superior al Magistraturii, suma totală de 66.942 lei, reprezentând venituri din salarii și asociate (din care diurnă de detașare în sumă de 13.136,12 lei), aferente unui număr de 48 de zile în care a absentat nemotivat de la serviciu.

Magistratul ar fi beneficiat de plata integrală a acestor drepturi de natură salarială și asociate pe baza a 10 documente justificative pe care le-ar fi falsificat, susţin procurorii.

În acest dosar a fost trimis în judecată şi Angel-Gabriel Roşca, fost conducător auto în cadrul CSM.

„În aceeași perioadă, inculpatul Roșca Angel-Gabriel a încasat în mod nejustificat suma de 7.668,09 lei reprezentând drepturi de natură salarială și asociate (venitul brut și contribuțiile sociale datorate de angajator) pentru cele 55 de zile în care a absentat nemotivat de la serviciu. În vederea obținerii acestor bani, inculpatul Roșca Angel-Gabriel a falsificat mai multe documente justificative, respectiv 55 de file din condica de prezență și 71 foi de parcurs ale autovehiculului din dotare. De asemenea, ca urmare a depunerii, la compartimentele de specialitate, a foilor de parcurs false, Roșca Angel-Gabriel a creat în dauna CSM un prejudiciu în sumă de 5.985,18 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului folosit în interesul său și al inculpatului Neacșu Adrian Toni”, arată DNA.

Consiliul Superior al Magistraturii s-a constituit parte civilă în procesul penal cu sumele reținute cu titlu de prejudiciu pentru cei doi inculpați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri