Exclusiv Negoiță, despre Hala Laminor: „Nu există niciun risc. Clădirea funcționează de 100 ani, acolo se laminau țevi la 1000 de grade”

Data actualizării: Data publicării:
robert negoita la hala laminor
Robert Negoiță spune că toate sistemele sunt funcționale. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat joi, la Jurnalul de Seară, de la Digi24, că nu există niciun risc în ceea ce privește Hala Laminor și că toate sistemele sunt funcționale, iar ISU le-a verificat și a confirmat acest lucru. El a mai adăugat că va fi luat și un aviz de funcționare, dar că se obține „infernal de greu”.

„Nu există niciun risc atunci când vin oamenii în Hala Laminor. ISU nu spune că ne lipsește ceva, ci că nu avem avizul de funcționare, care se ia infernal de greu, iar la tipul de activitate și la ce înseamnă Hala Laminor o să ne luăm un aviz de funcționare, ca să îl avem. În realitate, cei care au făcut normativele valabile astăzi în România nu s-au gândit nicio secundă că ar putea să existe astfel de obiective, gen Hala Laminor, care este cea mai mare clădire din România, după Palatul Parlamentului. Nu întâmplător Palatul Parlamentului, sediul ISU și alte obiective sunt exceptate de la aviz prin lege”, a explicat Robert Negoiță.

Negoiță spune că toate sistemele sunt funcționale

Primarul a mai explicat că toate sistemele sunt verificate și funcționale.

„Chiar și așa, avem toate sistemele și sunt funcționale și verificate de reprezentanții ISU, care au și confirmat că ele există și sunt funcționale. Noi suntem perfect în regulă și acolo nu există niciun risc. Am participat la toate discuțiile, știu exact despre ce vorbesc”, a mai spus el.

Edilul a mai adăugat că acea clădire funcționează de acum 100 de ani.

„Acea clădire funcționează de acum 100 de ani, era cu foc deschis acolo, cu cuptoare, se laminau țevi la 1000 de grade. M-am văzut cu fostul lider de sindicat de la Hala Laminor atunci când funcționa și mi-a spus că lucrau în acea hală peste 15.000 de oameni”, a conchis Robert Negoiță la Digi24.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri