Cristina Trăilă (PNL): Pentru Klaus Iohannis nu a existat nicio semnătură în copie, toate sunt în original

Data publicării:
iohannis orban semnaturi campanie inquam george calin 20190810113937_IMG_2778-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Deputatul PNL Cristina Trăilă a declarat la Digi24 că, pentru Klaus Iohannis, candidatul pe care liberalii îl susţin la prezidenţiale, nu a existat nicio semnătură în copie.

„Pentru Klaus Iohannis s-au strâns 2,2 milioane de semnături, ce au verificat concret cei de la BEC au fost 250.000, nu a existat nicio semnătură în copie, toate au fost strânse pe teren de reprezentanţii noştri, toate sunt în original”, a declarat la Digi24 Cristina Trăilă.

Ea a adăugat că au fost unele erori materiale, dar că acelea au fost eliminate.

Trăilă a explicat şi care au fost erorile materiale, respectiv lipsa în unele situaţii a datei naşterii sau a menţiunilor privind adresa susţinătorilor.

„Nu toată lumea poate da datele pe loc. Nu au fost suspiciuni privind falsul cu privire la aceste semnături. Nu e nicio problemă. Acele erori materiale au fost eliminate”, a mai spus deputatul PNL.

Biroul Electoral Central a anunţat că face plângere penală pe numele a opt dintre candidații la prezidențiale, suspectați că au depus semnături false. În replică, Viorel Cataramă, unul dintre cei opt, a ridicat problema semnăturilor și în cazul candidaților acceptați.

Sunt discriminat în comparație cu alți candidați, care au aceeași problemă și care nu sunt menționați și asupra cărora nu s-a făcut plângere penală. Aceeași problemă cum o avem noi, cei opt, o are și domnul Klaus Iohannis, o are și doamna Dăncilă și domnul Barna și în această situație nu s-a făcut plângere penală. Mai mult, unii dintre acești candidați au pus fotocopii și ei nu pățesc nimic”, a completat Viorel Cataramă. Ulterior, într-un comunicat de presă, el i-a menționat și pe Mircea Diaconu și Theodor Paleologu.

În acest context, purtătorul de cuvânt al BEC a spus că există această problemă, dar că „pentru ceilalți candidați numărul semnăturilor afectate de similitudini nu a afectat pragul minim de 200.000 de semnături”.

Din punct de vedere al legii penale, tratamentul trebuie să fie egal”, a intervenit Viorel Cataramă.

Redactare G.M. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri