Exclusiv Câciu, despre declarațiile lui Boloș la „Interviurile Digi24.ro”: A fost puțin cam dur și a creat emoții

Data actualizării: Data publicării:
adrian caciu la digi24
Câciu a comentat declarațiile lui Boloș la „Interviurile Digi24.ro”: A fost puțin cam dur și a creat emoții. Foto: Captură Digi24

Fostul ministru al Finanțelor, Adrian Caciu, a reacționat după declarațiile făcute de actualul ministru, Marcel Boloș, miercuri, la „Interviurile Digi24.ro”, unde a avertizat ca există un pericol real ca deficitul excesiv sa ducă la o situație gravă, inclusiv prin apelarea la banii de la FMI. Câciu a spus ca „Boloș a fost puțin cam dur în exprimare și a creat emotii”.

Anca Suciu, jurnalist Digi24: Marcel Boloș ne spune că putem pierde toate fondurile europene, dacă nu luăm măsuri. Că putem ajunge la FMI, aduce aminte de 2010.

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: Haideți să lămurim. România este membră a FMI, iar fondul vine anual în România, asta ca să nu avem o surpriză, că va veni pentru evaluarea anuală în România.

România nu ajunge la mâna FMI în această perioadă, și nu va ajunge. La fel, nu va intra în incapacitate de plată.

Dar, a vrut să tragă un semnal de alarmă asupra cheltuielilor. Domnul ministru Boloș, a procedat din punctul meu de vedere corect, poate a fost puțin cam dur în exprimare și a creat emoții. Până la urmă pot să-l înțeleg, pentru că răspunde de finanțele țării.

Deci, când vezi că veniturile nu sunt cele estimate, și cheltuielile curg, și risipa, până la urmă, pentru că o vezi ca ministru de Finanțe unde este, a avut o astfel de exprimare.

Tocmai de aceea se vine cu acest pachet de măsuri pe cheltuieli. Pentru că trebuie începută această reformă. Trebuie să recunosc că am încercat-o și eu, pe vremea mea. Nu au fost toți atât de solidari cu mine să o facem. O facem în momentul acesta.

 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri