Ce spune Klaus Iohannis despre solicitarea de rechemare a ambasadorului George Maior

Data actualizării: Data publicării:
iohannis camen iohannis george maior ambasada sua - presidency

Președintele Klaus Iohannis a spus că va lua o decizie privind solicitarea de rechemare a ambasadorului României în SUA, George Maior, după summit-ul UE de la Sibiu.

klaus-iohannis-presidency
Foto: Administrația Prezidențială

„Am văzut această scrisoare şi, imediat după ce terminăm cu summitul, voi lua o decizie în această chestiune”, a spus Iohannis.

Întrebat în legătură cu informaţiile din Raportul Comisiei SRI privind verificări ale Agenţiei Naţionale de Integritate împotriva sa la sugestia lui Maior, Iohannis a răspuns: „Pentru mine contează toate datele importante şi vă asigur că sunt multe. Pot să spun că nu m-am simţit confortabil nici în 2014, nici în 2013, când ANI, exact în momentul în care am decis să devin membru PNL a hotărât să înceapă o procedură împotriva mea. Vom mai discuta aceste chestiuni, dar nu astăzi”, a spus președintele.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a trimis miercuri la Cotroceni solicitarea privind rechemarea lui George Maior, cerută în repetate rânduri de președintele PSD, Liviu Dragnea, și de cel al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Solicitarea vine după ce Comisia pentru controlul parlamentar asupra activității SRI a făcut public, în urmă cu două săptămâni, raportul privind ancheta efectuată în legătură cu relația instituțională dintre fostul director al SRI, George Maior, și fostul șef al ANI, Horia Georgescu. Potrivit acestui document, dosarele de incompatibilitate în care au fost judecați actualul Președinte Klaus Iohannis și actualul director al SRI, Eduard Hellvig, au fost făcute pe baza unor note informative transmise de la SRI către Agenția Națională de Integritate în scopul influențării carierei politice a celor doi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri