Ciolacu, despre vizita în Ucraina: Premierul Ciucă a avut mandat de la președinte. Cîțu a făcut parte din cu totul alt scenariu

Data actualizării: Data publicării:
Ciolacu, Zelenski și Ciucă.
Marcel Ciolacu, Volodimir Zelenski și Nicolae Ciucă, la Kiev. Foto: Profimedia Images

Marcel Ciolacu a fost întrebat, joi, de ce nu a mers și Florin Cîțu împreună cu el și cu premierul Nicolae Ciucă în vizita oficială din Ucraina. Potrivit președintelui Camerei Deputaților, Cîțu a făcut parte din cu totul alt scenariu, unul mai amplu, cu alți președinți de parlamente europene. 

„A fost o decizie pe care am luat-o împreună cu premierul, nu vă pot ascunde faptul că a fost informat şi preşedintele României, domnul prim-ministru având un mandat de la preşedinte. A fost un semnal clar, pentru că atât eu, cât şi domnul prim-ministru, în afară de funcţiile în stat, eu sunt preşedintele PSD, iar premierul preşedintele PNL, a fost un semnal, fiindcă Parlamentul reprezintă voinţa poporului, am fost cu o majoritate parlamentară şi politică în Ucraina, fiind în aceeaşi delegaţie de peste 65% din Parlament”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, întrebat de ce nu a mers în Ucraina cu Florin Cîţu.

El le-a mai spus jurnaliștilor și că a avut o discuție telefonică cu Cîțu cu câteva ore înainte de vizita în Ucraina.

Inițial, Ciolacu spunea că va merge în Ucraina împreună cu  Cîțu. Întrebat de ce nu a mers și Cîțu în aceeași zi, Marcel Ciolacu a răspuns: „Pentru că Florin Cîțu a avut un program comun cu președintele parlamentului din Elveția, Macedonia și cu primul-ministru al Bulgariei. (...) Domnul Florin Cîțu a făcut parte din cu totul alt scenariu, un scenariu mai amplu cu alți președinți de parlamente europene”.

Potrivit acestuia, „au fost două delegații cu două obiective total separate”.

 „Amândoi am fost invitați de președintele Ucrainei. Între timp, pe căile diplomatice s-a trasat această plecare cu domnul premier, din punctul meu de vedere corectă. Domnul Florin Cîțu a avut un program comun cu președintele Parlamentului din Elveția și din câte înțeleg cu premierul Bulgariei. Domnul Florin Cîțu e cel mai în măsură să vă răspundă la aceste lucruri, dar sunt ferm convins că a avut mandat de la Senat. Au fost două delegații cu două obiective separate, o delegație reprezentând cele două mari partide politice și primul ministru și o delegație la nivel european formată din mai mulți președinți de parlamente”, a mai spus Marcel Ciolacu. 

Președintele Senatului, Florin Cîțu, s-a întâlnit, miercuri, cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Cîțu a susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei. El a vizitat Irpin și Gostomel.

Vizita lui Florin Cîțu a venit la o zi după ce în Ucraina au fost Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Cei doi au vizitat mai multe orașe asediate de ruși.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri