Nicolae Ciucă: Avem toate avizele necesare pentru ca Abrudean să încadreze funcţia în SGG

Data actualizării: Data publicării:
ciuca-rares-bogdan-bode-iulian-dumitrescu-motreanu-1536x1024
Foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, secretarul general al partidului, Lucian Bode, miniştrii, secretarii de stat şi prim-vicepreşedinţii liberali s-au reunit joi într-o şedinţă de coordonare a activităţii politice şi guvernamentale, transmite Agerpres. 

Ședința a avut loc la sediul central al partidului din Aleea Modrogan.

ACTUALIZARE 10.20

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat în urma ședinței, că există toate avizele necesare pentru ca Mircea Abrudean să poată fi numit în funcţia de secretar general al Guvernului.

"Am convenit ca după ce rezolvăm aceste probleme care sunt absolut prioritare şi necesare pentru bunul mers al guvernării şi pentru bunul mers al tuturor măsurilor pe care noi le-am luat să avem această discuţie cât de curând posibil, când avem finalizate aceste chestiuni. Nu este obligatoriu o prioritate. Domnul Abdrudean a lucrat în fostul Guvern, a fost şeful Cancelariei, a lucrat foarte bine. Până în acest moment, avem toate avizele necesare pentru a putea să încadreze această funcţie. Cred că împreună cu domnul Marcel Ciolacu vom găsi o soluţie în acest sens", a spus Ciucă, la sediul central al PNL.

Întrebat dacă a avut o discuţie despre informaţia privind un aviz negativ de la servicii în cazul lui Abrudean, liderul PNL a răspuns: "Acum două sau trei luni de zile, domnul Abrudean a primit acces la documente clasificate de cel mai înalt nivel".

"Nu am văzut acest aviz. Nu se dă aviz pe chestia aceasta", a adăugat el.

Chestionat dacă se ia în considerare o altă propunere dacă în continuare aceasta este respinsă, Ciucă a precizat: "Luăm în considerare să rezolvăm această problemă la nivelul coaliţiei".

El a mai afirmat că nu l-a auzit pe premierul Marcel Ciolacu să spună că Mircea Abrudean nu are un aviz favorabil din partea serviciilor de informaţii. 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Luni, conducerea PNL a avut prima şedinţă de coordonare cu miniştri liberali din Guvernul Ciolacu. Preşedintele PNL a anunţat că aceste reuniuni vor avea loc săptămânal. 

Discuţiile au vizat şi propunerea lui Mircea Abrudean pentru funcţia de secretar general al Guvernului. Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, luni, că nu există niciun motiv ca Abrudean să nu fie numit secretar general al Guvernului, iar PNL nu renunţă la propunere şi acest subiect va fi discutat la o şedinţă a Coaliţiei. Coaliţia însă nu a tranşat, luni, acest subiect. Surse politice declarau că decizia pe această temă urmează să fie luată în viitoarea reuniune. 

Marţi, prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că, împreună cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, va găsi cea mai bună soluţie în ceea ce priveşte numirea noului secretar general al Guvernului, funcţie ce urmează să fie preluată de PNL, subliniind că în cadrul coaliţiei de guvernare nu există „o tensiune” pe acest subiect. 

În aceeaşi zi, secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat că Mircea Abrudean a fost votat de conducerea PNL pentru funcţia de secretar general al Guvernului şi în consecinţă nu mai există alte propuneri.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita