Constituție nouă în 2013? Ce spun invitații emisiunii „Imparțial”

Data publicării:
0801constitutie-42691

Invitați la emisiunea „Imparțial”, deputatul PDL Theodor Paleologu, deputatul PNL Vlad Nistor și președintele asociației Pro Democrația Cristian Pârvulescu au vorbit despre posibila revizuire a Constituției, din acest an.

Cristian Pârvulescu: „Dacă există voință politică, se va întâmpla acest lucru. Am văzut că un guvern poate fi pus în funcție foarte rapid. Cu o asemenea majoritate se poate și o modificare rapidă a Constituției. Există și un pic impediment. Chiar dacă se vor face modificări, acestea trebuie aprobate printr-un referendum și se va ajunge la prima confruntare a acestei majorități cu societatea românească șase-șapte luni de guvernare. Acest referendum ar trebui să aibă loc în iunie sau în iulie”.

Vlad Nistor: „Sunt de acord cu majoritatea lucrurilor menționate de domnul Pârvulescu, există însă și o obiecție. Discuția asupra Constituției și a necesității vitale a revizuirii acesteia este destul de prezentă în viața publică românească în ultimii câțiva ani. Au fost foarte multe momente în care raportul dintre principalele instituții ale statului au ajuns să se afle în discuții. Totul pleacă de la modul în care Constituția a fost interpretată în ultimul timp. Societatea românească a fost pusă în fața unei realități pe care toți actorii politicii de toate culorile au declarat că nu se poate rezolva decât printr-o revizuire a Constituției”.

Theodor Paleologu: „Mă tem că, în cazul unui referendum pentru revizuirea Constituției, participarea la vot va fi foarte mică. Suntem de acord cu toții că este de necesară o amenajare a Constituției actuale pentru că în ea sunt câteva inadvertențe, dar avem tendința de a prezenta revizuirea aceasta ca un fel de soluție la toate. Nu are cum să fie așa. Clasa politică rămâne aceeași, cu năravurile ei. Constituția noastră, cu imperfecțiunile ei, practicată în Islanda sau în Danemarca, ar fi avut alte consecințe”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri