Emil Boc: Ceea ce face Guvernul este un atac sistematic la creşterea economică pe termen lung a României

Data publicării:
Mediafax emil boc - resized-1

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că anul 2013 era „unul extraordinar de favorabil” pentru a avea o creştere economică de peste 3 la sută, dacă banii erau lăsaţi la investiţii, informează Mediafax.

„Ceea ce face Guvernul în momentul de faţă este un atac sistematic la ceea ce înseamnă creşterea economică pe termen lung a României. Nu este posibil ca la fiecare rectificare bugetară să iei bani de la investiţii şi să îi duci în altă parte”, a spus fostul premier.

„Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă şi în traistă, şi mă refer la, probabil, cel mai bun an agricol din istoria României. Cu toate acestea, creşterea economică este sub 2,2 la sută, dacă nu se dau bani pentru investiţii să nu ne aşteptăm la o creştere economică serioasă. Din nefericire, şi de această dată, banii sunt luaţi de la investiţii şi duşi pentru a satisface alte proiecte cu componentă electorală ale USL. Asta este realitatea crudă”, a mai spus spus E. Boc.

Potrivit acestuia, rectificarea bugetară demonstrează că „Transilvania este Cenuşăreasa Guvernului României, nefiind alocat niciun leu pentru Autostrada Transilvania, măcar pentru un tronson care era pregătit şi licitat”.

Produsul Intern Brut (PIB) a crescut în trimestrul al doilea, faţă de precedentele trei luni, cu 0,3%, astfel că în prima jumătate a anului, creşterea economică s-a plasat la 1,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri