Liviu Dragnea, atac la șeful STS. Vicepremierul îl acuză pe Marcel Opriș de „atitudine securistă”

Data publicării:
marcel opris

Liviu Dragnea a spus, joi, că s-a referit la Marcel Opriş, şeful STS, în declaraţia de zilele trecute, când spunea că un şef de „aşa-zis serviciu secret umblă prin târg" şi spune că descentralizarea propusă de vicepremier vizează acoperirea unor greşeli în plata de ajutoare sociale.

Acel domn a spus că există anumite nereguli în acordarea unor ajutoare sociale de încălzire către anumiţi cetăţeni din România, că are aceste informaţii, că sunt undeva într-un studiu. De asemenea, a spus că prin procesul de descentralizare se urmăreşte ca acele nereguli să fie acoperite şi eu vreau să pun câteva întrebări: dacă ştie, a ştiut sau ştie în continuare că există nereguli sau ilegalităţi în porcesul de alocare a ajutoarelor sociale, cum poate să explice că un proces de descentralizare ar putea acoperi aceste ilegalităţi, în condiţiile în care s-a spus public că tot ce înseamnă inpsecţie şi control rămân la nivelul ministerelor, cum ar putea fi acoperite aceste ilegalităţi?”, a spus vicepremierul.

„Doi: de ce nu le face publice? Şi trei: nu cumva dacă tot deţine de foarte mult timp aceste informaţii despre presupuse ilegalităţi, nu cumva este tăinuitor? Este vorba de domnul Opriş, de la STS”, a adăugat Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Marți, acesta afirmase că s-a săturat de „atitudinea securistă” a unora. Respectivul şef de „aşa-zis serviciu secret bate câmpii”, „bârfeşte” şi „merge cu intriga”, mai spunea vicepremierul, acum două zile. 

Serviciul de Telecomunicaţii nu a prezentat încă un punct de vedere pe acest subiect.

Conflictul liderilor USL cu șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale a început în vara anului trecut. Generalul Marcel Opriş a fost acuzat că a pregătit fraudarea referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Liderii PSD şi PNL argumentau că Servicul a fost unica instituție abilitată să transmită din teritoriu către Biroul Electoral Central rezultatele referendumului.

De asemenea, şeful STS a fost acuzat că ar fi instalat ilegal o linie telefonică specială, prin care șeful statului ar fi ținut legătura, de la sediul său de campanie, cu DNA, Curtea Constituțională sau serviciile secrete.

Marcel Opriş a refuzat la acel moment să comenteze acuzaţiile liderilor USL. El şi-a păstrat funcţia de şef al STS, cu ajutorul consilierului prezidenţial Iulian Fota, cel care s-a opus în CSAT propunerii de demitere făcute de preşedintele interimar de la acel moment, Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita