PNL: Guvernul va da OUG de amnistie și grațiere până la Crăciun

Data publicării:
viorica dancila

Luna Cadourilor ar putea aduce daruri anul acesta chiar şi pentru cei care nu au fost cuminţi. Adică amnistie şi graţiere pentru cei acuzaţi de fapte penale. Concret, liberalii acuză Puterea că vrea să dea controversata ordonanţă până la Crăciun.

Liberalii susţin că au informaţii despre cum va arăta ordonanţa care vizează amnistia şi graţierea.

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL: Cele trei ar fi variantele de amnistie pentru cei condamnați până la 5 ani, până la 8 ani, sau până la 10 ani. Cred că, mergând pe o moderație, va fi până la 8 ani că să se poata salva la pachet și domnul Dragnea și domnul lcov. Iar cele două variante erau până de Crăciun sau după Sf. Ioan.

Deputatul social democrat Cătălin Rădulescu este unul dintre aleşii care susţin necesitatea unui astfel de proiect şi cere public ca el să fie cât mai repede adoptat. Mai mult, el se revoltă împotriva colegilor de partid care amână adoptarea amnistiei şi graţierii.

Cătălin Rădulescu: Nu numai că e necesară. Nu mă aștept să audă nici marii mentori ai partidului meu, sigur unii sunt foarte pricepuți, cu ghilimelele de rigoare, dar m-am saturat să tot vorbesc despre un lucru care trebuie făcut.

Uniunea Salvaţi România crede că doar preşedintele Klaus Iohannis ar putea împiedica adoptarea unei ordonanţe privind amnistia şi graţierea.

USR îi cere lui Iohannis să stea de pază la Guvern

Dan Barna, președintele USR: Îi solicitam preşedintelui României să utilizeze la maximum atribuţiile legale pe care le are și să participe pe parcursul lunii decembrie la fiecare ședință de guvern. Participarea domniei sale la șdințele de guvern ar putea să blocheze adoptarea unei ordonanțe.

În ianuarie 2017, preşedintele sosit la Guvern a reuşit să amâne adoptarea ordonanţei 13.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri