De ce să apelezi la chirurgia minim invazivă pentru afecțiunile ginecologice?

Data actualizării: Data publicării:
Dr. Cioflan chirurgie robotica ginecologie_d24 Articol sustinut de SANADOR

Numeroase boli ginecologice necesită tratament chirurgical, pentru a preveni agravarea și evoluția către complicații serioase, dar și pentru a prezerva, atunci când este posibil, fertilitatea. În plus, evoluția tehnologiei medicale și a echipamentelor utilizate pentru intervențiile chirurgicale, miniaturizarea instrumentarului și dezvoltarea de tehnici inovatoare au făcut ca multe dintre afecțiunile aparatului genital feminin cu indicație pentru tratamentul chirurgical să-și poată găsi, în prezent, rezolvarea prin metode chirurgicale minim invazive, în mâinile unor medici talentați, experimentați și cu o îndemânare chirurgicală deosebită. Deloc surprinzător, și pacientele își doresc în proporție cât mai mare să beneficieze de tratamente minim invazive, cu spitalizare scurtă, complicații minime, cicatrici de dimensiuni reduse și recuperare rapidă.

În comparație cu metodele de tratament clasice (chirurgia deschisă), alternativele terapeutice minim invazive (chirurgia robotică și cea laparoscopică) au avantaje clare atât pentru pacient, cât și pentru chirurg. Dintre metodele de tratamente minim invazive, chirurgia robotică se detașează prin precizia ridicată a manevrelor intraoperatorii și vizibilitatea extrem de bună a câmpului operator. Pentru afecțiunile ginecologice, chirurgia robotică s-a dovedit deosebit de eficientă atât pentru tratamentul cazurilor simple, cât și al celor complexe, dificil de operat prin metodele clasice.

Robotul chirurgical da Vinci Xi este cel mai avansat sistem robotic chirurgical la nivel internațional, în prezent fiind folosit cu succes în numeroase proceduri chirurgicale ginecologice. Sistemul da Vinci Xi oferă precizie chirurgicală de excepție, acces anatomic facil, mobilitate operatorie foarte bună, dexteritate optimă și imagini detaliate tridimensionale.

Chirurgia robotică reprezintă vârful tehnologic al metodelor chirurgicale ale momentului, iar avantajele chirurgiei robotice minim invazive sunt incontestabile, în comparație cu chirurgia tradițională. Dintre beneficiile chirurgiei robotice în ginecologie, trebuie menționate: recuperarea postoperatorie rapidă, durata mică de spitalizare, durerea postoperatorie minimă și riscurile scăzute de apariție a complicațiilor și infecțiilor. Datorită acestor avantaje, chirurgia robotică devine o metodă de preferat pentru abordarea diverselor afecțiuni ginecologice: cancer de col uterin, cancer de endometru, fibrom uterin sau endometrioză.

Pentru paciente, cel mai important avantaj rămâne reducerea dimensiunilor inciziilor și obținerea postoperatorie a unui aspect estetic mult îmbunătățit față de alte tipuri de intervenții, cu cicatrici minime. Nu este de neglijat nici faptul că, datorită vindecării mai rapide a peretelui abdominal, pacientele își pot relua aproape imediat relațiile familiale și sociale, precum și activitățile fizice obișnuite.

La Spitalul Clinic SANADOR, medici foarte bine pregătiți, cu mână sigură și o vastă experiență, efectuează intervenții ginecologice de mare precizie cu ajutorul sistemului chirurgical robotic da Vinci Xi. Datorită avantajelor tehnologice – imagine tridimensională de înaltă rezoluție, instrumente articulate și precizie sporită, sistemul robotic permite o acuratețe de excepție a actului operator, cu prognostic operator foarte bun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri