Ecaterina Andronescu recunoaște: ministrul Bodog a „dezamăgit-o”
Te-ar putea interesa și:
Ecaterina Andronescu, senator şi vicepreşedinte PSD, a constatat că ministrul Sănătăţii a mințit-o acum două seri, când îi spunea la telefon, în timp ce ea se afla la emisiunea Jurnalul de seară, că nu e nicio problemă cu vaccinurile și că ele se găsesc. Între timp, Ecaterina Andronescu a verificat şi a constatat că lucrurile nu stau aşa. A mărturisit asta tot la Digi24, în emisiunea În faţa ta, un interviu pe care îl puteți urmări, duminică, după ştirile orei 13.00.
„Nu m-a asigurat pe mine, l-ați auzit și voi pe ministrul Sănătății spunând că e rezolvată. M-am interesat: sunt farmacii în care se găsesc, sunt medici de familie care au de regulă vaccinuri în cantități insuficiente. Suntem departe de a spune că problema vaccinurilor e rezolvată”, a spus Ecaterina Andronescu.
„Am discutat cu lanțurile de farmacii. Ele spun așa: în unele din farmacii avem vaccinuri, în altele nu avem. Medicii de familie spun că sunt insuficiente. Au zis: am două doze de vaccin și am șapte copii de vaccinat. Nu doar că m-a dezamăgit, dar m-a și pus într-o situație destul de delicată, pentru că eu am crezut”, a adăugat ea.
Acum două seri, invitată la Jurnalul de seară, Ecaterina Andronescu l-a sunat personal pe ministrul Sănătății, chiar din studio, în timpul emisiunii, să afle cum stau lucrurile cu criza despre care vorbeau ceilalți participanți la emisiune. Ministrul i-ar fi spus că sunt destule vaccinuri. În realitate, reporterii Digi24 au constatat, la o verificare rapidă, că nu sunt destule, nici la medicii de familie, nici în farmacie, pentru părinții nevoiți să le cumpere, deși ele trebuie asigurate gratuit de stat.
Dialogul din emisiunea Jurnalul de seară:
Claudiu Pândaru: Am asistat la o premieră!
Cosmin Prelipceanu: Ceva important, doamna Andronescu? Vă ajutăm?
Ecaterina Andronescu: Da. Voiam să ştiu dacă...
Cosmin Prelipceanu: Dacă vreţi dăm şi publicitate ca să puteţi vorbi la telefon.
Ecaterina Andronescu: Nu. Iertaţi-mă!
Cosmin Prelipceanu: Dacă e important... aveţi de făcut un Guvern.
Ecaterina Andronescu: Era o întrebare pe care am adresat-o fostului ministru al Sănătăţii în legătură cu vaccinurile.
Claudiu Pândaru: Nu se găsesc, staţi liniştită!
Ecaterina Andronescu: Şi am primit răspunsul că este rezolvată problema vaccinurilor pentru copii. Domnul ministru spunea aşa: în farmacii sau la medicul de familie.
Reporterii Digi24 au mers în câteva farmacii să vadă dacă într-adevăr s-a întâmplat minunea şi sunt vaccinuri. Au căutat cel mai cunoscut ser care imunizează copiii contra a şase boli.
--Vaccin Infranrix aveţi cumva?
-Nu.
-Şi nici hexacima?
-Nu.
-Nu aveţi, dar măcar se găseşte sau?
-Să ştiţi că nu îmi apare pe...
-Hexacima? E înlocuitor?
-Hexacima 0.5 ml, 280 de lei şi 93 de bani. Acesta este pe stoc...
În ţară, aceeaşi situaţie.
-Aveţi cumva "Infanrix hexa"?
-Nu. Numai puţin să vad dacă au colegii mei din altă farmacie.
-Nici Hexacima?
-Nu.
-Hexacima.. noi nu-l mai avem Vă spun în altă farmacie să fie mai uşor să îl puteţi găsi? În vest. În Piaţă la Aurora.
Nici medicii de familie nu au avut veşti prea bune.
„Lipseşte vaccinul tetravalent. Nu mai avem vaccinuri pentru copiii de 14 ani, expiră la sfârşitul acestei luni. Nu avem vaccin pentru gravide sau pentru plăgi. Şi vaccinul ROR şi hexavalent este în cantităţi insuficiente. Eu îmi trimit pacienţii, că-i mai aproape, până la Ruse. Colegii din Ardeal îi trimit în Ungaria”, spune Sandra Alexiu, vicepreşedintele Societăţii pentru Medicina Familiei.
Variantă confirmată şi de părinţi.
-Deci cam toate le-am adus de afară.
-De unde le-aţi cumpărat?
-Berlin, Londra, Liban...
În România este criză de vaccinuri de mai bine de un an de zile.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News
Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv. Utilizarea profilurilor pentru selectarea conținutului personalizat. Dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor. Măsurarea performanței reclamelor. Utilizarea profilurilor pentru selectarea publicității personalizate. Crearea profilurilor de conținut personalizat. Crearea profilurilor pentru publicitate personalizată. Măsurarea performanței conținutului. Înțelegerea publicului prin statistici sau combinații de date din surse diferite. Utilizarea de date limitate pentru a selecta publicitatea. Utilizarea datelor limitate pentru a selecta conținutul. Date precise de geolocație și identificarea prin scanarea dispozitivului.