Mama poliţistului Gigină, după votul din Senat: Cel care stă pe bancheta din spate a maşinii trăieşte frumos

Data publicării:
bogdan gigina

Carmen Gigină, mama poliţistului Bogdan Gigină, care a murit în timp ce deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea, a comentat decizia senatorilor de respingere a cererii de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne. Potrivit News.ro, ea a spus că „cel care fură o găină este hoţ, este supus legilor acestei ţări şi închis”, iar „cel care stă cuminte pe bancheta din spate a maşinii nefăcându-se vinovat de nimic, trăieşte frumos, văzându-şi liniştit de viaţă”.

bogdan gigina

Cel care fură o găină este hoţ, este supus legilor acestei ţări şi închis. Cea care fură un mănunchi de flori în speranţa de a duce o pâine pe masa copiilor care tremură de foame este hoaţă şi supusă aceloraşi legi. Cel care stă cuminte pe bancheta din spate a maşinii nefăcându-se vinovat de nimic, trăieşte frumos, văzându-şi liniştit de viaţă, ba chiar se plânge de coşmarul trăit...”, scrie Carmen Gigină, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Senatorii au respins, luni, cererea procurorului general de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, cu 73 de voturi „contra” cererii Parchetului General, 45 „pentru” şi şase abţineri.

În cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, fostul vicepremier Gabriel Oprea le-a cerut colegilor senatori să voteze împotriva cererii DNA ce încuviinţare a urmăririi penale în dosarul poliţistului Bogdan Gigină, în care procurorii îl acuză de ucidere din culpă, precizând că în noaptea tragediei el se afla pe bancheta din spate şi ministrul de Interne nu dă comenzi referitor la viteză sau traseu. 

„Vreau doar să explic foarte simplu şi scurt că în seara tragediei veneam de la o instituţie pe linia securităţii naţionale, nu veneam de la restaurant. Totul e documentat la secundă. Sunt aici colegi care au fost miniştri de Interne. Există o bază legală din anul 2000. Fiecare ministru de Interne, ministru de stat, vicepremier, există  deci baza legală, pentru un antemergător. În seara aceea, în jur de orele 19.00 aveam antemergătorul în faţă, în urma cercetării viteza maşinii de poliţie era viteza legală. Cea în care mă aflam eu, atenţie, pe bancheta din spate, nu o conduceam, aveam viteza legală. Din păcate, s-a întâmplat această tragedie. Un tânăr poliţist a căzut într-una din cele trei gropi din centru Capitalei. O mare tragedie. Sunt reguli foarte clare. Nu ministrul de Interne stabileşte traseul, nu dă comenzi vis a vis de viteză, nu am dat niciodată, nici nu puteam să discut cu tânărul coleg de pe motocicletă”, a spus Oprea, în plenul Senatului.

În 20 octombrie 2015, poliţistul Bogdan Gigină de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit în timp ce deschidea coloana lui Gabriel Oprea, agentul căzând cu motocicleta într-o groapă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri