Exclusiv Președintele CNCD: E o discrepanță între faptul că în lăcașurile de cult se intră fără certificat verde și în alte instituții se cere

Data actualizării: Data publicării:
Asztalos Csaba_INQUAM_Photos_George_Calin
Președintele CNCD, Asztalos Csaba. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Președintele CNCD, Asztalos Csaba, a declarat la Interviurile Digi24.ro că și în biserici ar trebui cerut certificatul verde. „E o discrepanță între faptul că în lăcașurile de cult se intră fără certificat”, a spus acesta.

„Am înțeles că argumentul ar fi că execitarea libertății de conștiință a dreptului de a beneficia de servicii religioase fost inclusă în categoria drepturilor sau serviciilor esențiale. Eu apreciez că dacă sunt situații comparabile, dacă aceleași realități și circumstanțe sunt valabile într-un lăcaș de cult religios, măsurile de protecție se impun a fi identice”, a declarat Asztalos Csaba.

Președintele CNCD spune că libertatea religioasă este importantă, dar și cultele ar trebui să aibă interesul de a combate pandemia pentru a putea fi ridicate restricțiile.

„Este important să asigurăm și în pandemie libertatea religioasă, este extrem de important mai ales că trecem printr-o perioadă dificilă. Trebuie respectat și asigurat acest drept, dar sunt convins că și cultele au acest interes de combatere a pandemiei, de prevenire a bolilor și într-un final de ridicare a restricțiilor. E o discrepanță între faptul că în lăcașurile de cult se intră fără certificat verde și în instituții sau în alte locuri cu certificat”, a mai spus Asztalos Csaba.

Vezi și Interviurile Digi24.ro. Președintele CNCD: Certificatul COVID nu e discriminatoriu. Subiectul nu trebuie exploatat politic

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri