Renovarea școlilor din Brașov a fost amânată din cauza unei contestații

Data publicării:
FETITA LA SCOALA-Mediafax Foto-Adi Piclisan-4

Lucrările la 66 de unități de învățământ din Brașov sunt blocate după ce două firme au contestat licitația de atribuire a lucrărilor de reparații, igienizări și modernizări.

Primăria a organizat o licitație pentru reparații, igienizări si modernizări la care au venit 27 de firme dornice să obțină lucrări. În urma licitației au fost alese zece, care ar fi trebuit sa înceapă lucrul în aceste zile. Însă două dintre firmele care au pierdut licitația au depus contestații, iar acum se așteaptă soluționarea lor. Dacă se va ajunge în instanță, procesul poate dura și câteva luni, timp în care va începe noul an școlar.

Primăria dorește să repare de urgență fațadele care stau să cadă la doua licee și acoperișul liceului sportiv, care poate fi luat de vânt la o furtună mai puternică. Administrația locală avea și banii pregătiți: 3,5 milioane de lei. Primăria s-a mai confruntat cu o problemă asemănătoare anul trecut, când modernizarea unui bloc a fost amânată șase luni, tot din cauza unei licitații contestate. Soluția ar fi ca legea să fie modificată astfel ca firmele contestatare care pierd la consiliul national de soluționare a contestațiilor să nu mai poată ataca ulterior rezultatul licitației în instanță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri