SALARII DE LA 1.500 DE EURO. Care sunt condiţiile de angajare pe un vas de croazieră

Data publicării:
16042013 croaziera


Salariul pleacă de la 1.500 de euro, plus bonusuri şi bacşiş. În plus, angajatul beneficiază de cazare, mâncare şi asigurare medicală plătită de companie. Iar cine trece de interviu are ocazia să viziteze locuri pe care mulţi le văd numai la televizor.

Personalul marilor vase de croazieră este format deseori din mulţi români care au grijă să distreze turiştii care au plătit mii de euro pentru o vacanţă pe mare.

De la electricieni, până la barmani, chelneri sau dansatori, ai noştri sunt căutaţi pentru că vorbesc fluent cel puţin două limbi străine, ştiu meserie şi mai ales au mare grijă de clienţi.

În urmă cu patru ani, Bogdan a pornit în prima sa aventură pe mare. A lucrat ca fotograf pe un vas de croazieră italian. Până acum, tanărul a schimbat șase nave, a învăţat să filmeze şi a văzut toată lumea în lung şi în lat. Pe lângă asta, a pus deoparte cam 30.000 de euro.

Aveam 24 de ani şi din dorinţa să văd un pic lumea, să mă plimb, să cunosc oameni, locuri, dar şi să câştig nişte bani”, a afirmat Bogdan.

O poveste asemănătoare are şi Eugen. Anul trecut tânărul s-a îmbarcat pe un vas de croazieră pe Coasta de Est a Americii, unde a lucrat aproape șase luni ca îngrijitor. În tot acest timp Eugen a strâns aproape 5.000 de euro, bani cu care vrea să pună pe roate propria afacere la Sibiu.

„Din punct de vedere financiar a rentat, dar chiar dacă nu era partea financiară, merită. Consider că nu multă lume are ocazia să vadă o parte din SUA şi mai mult decât atât: Honduras, Jamaica, Mexic, Bahamas”, a explicat acesta.

Peste 14.000 de români au lucrat pe un vas de croazieră anul trecut. Dovadă că sunt căutaţi, numărul posturilor oferite a crescut este cu 25% faţă de 2011. Iar anul acesta, economiştii estimează că marile companii care deţin vase de lux vor vrea şi mai mulţi angajaţi din România, pentru că la noi găsesc forţă demuncă ieftină şi de calitate.

Sunt recunoscuţi ca fiind oameni muncitori, serioşi, disciplinaţi. Ieftini, în comparaţie cu salariaţii din alte state”, a declarat Petre Tiţian, directorul general al unei firme de resurse umane.

Candidaţii ideali pentru un loc de muncă pe vas mai trebuie să aibă studii medii sau superioare şi să fie comunicativi. Contractele sunt de regulă încheiate pe o durată cuprinsa între patru şi şase luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita