Surse: Ciolacu le-a spus liderilor PSD strânși în biroul său că a convins-o pe Dăncilă să demisioneze

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
Dancila pe scena cu Ciolacu si Paul Stanescu
Foto: Facebook/Viorica Dancila

Peste 30 de lideri de organizații județene au fost luni seara în biroul lui Marcel Ciolacu de la Parlament. Liderii au fost convocați pentru o discuție informală înaintea ședinței CEx programată marți. Înainte de întâlnirea cu baronii partidului, Marcel Ciolacu a mers acasă la Viorica Dăncilă pentru a discuta cu aceasta varianta retragerii sale din funcția de președinte al PSD. Conform unor surse, liderii județeni au fost informați de Marcel Ciolacu că Dăncilă a acceptat să demisioneze mâine în CEx.

UPDATE ora 23:30: Ședința de la Parlament, din biroul lui Marcel Ciolacu s-a încheiat. La finalul discuțiilor au mai rămăs aproximativ 10 lideri printre care Paul Stănescu, Claudiu Manda, Ionel Arsene sau Marian Oprișan.

După discuțiile de luni seara între Marcel Ciolacu și peste 30 de lideri din teritoriu, s-a ajuns la concluzia că întreaga conducere PSD trebuie înlăturată și înlocuită cu o conducere colectivă, cu Ciolacu ocupând funcția de președinte interimar până la Congres. Pentru a putea fi impusă conducerea colectivă este nevoie de demisia sau demiterea secretarului general și a președintelui executiv, posturi ocupate de Mihai Fifor și de Eugen Teodorovici. 

Eugen Teodorovici a declarat, luni seara, la Antena 3, că a fost prezent la Marcel Ciolacu în birou, unde le-a transmis liderilor PSD că Viorica Dăncilă „nu merită să iasă pe ușa din dos”. De asemenea, Teodorovici a susținut că nu își va da demisia din funcția de președinte executiv.

„Dacă Congresul nu decide altfel, rămân în funcție, nu îmi dau demisia”, a declarat Eugen Teodorovici.

Surse din partid susțin însă că acesta, precum și Mihai Fifor vor fi forțați să demisioneze, în ședința CEx programată pentru marți, la ora 18:30.


Stirea inițială

După vizita la Dăncilă, Marcel Ciolacu le-ar fi spus liderilor PSD că Dăncilă era încă marcată de situația de după alegerile prezidențiale.

După demisia Vioricăi Dăncilă, partidul ar urma să fie preluat, până la Congres, de o conducere colectivă, asigurată de Marcel Ciolacu, în poziția de președinte interimar și de alți cinci lideri cu atribuții executive. Formula de conducere este discutată chiar la această oră, precum și numele celor care vor ocupa pozițiile respective. Printre numele vehiculate se numără Paul Stănescu, Claudiu Manda, Ionel Arsene, Niculae Bădălău și Eugen Teodorovici, pe care liderii PSD încearcă să îl convingă să nu rămână interimar după demisia Vioricăi Dăncilă. Teodorovici este președintele executiv al partidului, numărul doi în PSD.

La întâlnirea de la Parlament sunt prezenți lideri din teritoriu printre care Paul Stănescu (PSD Olt), Niculae Bădălău (PSD Giurgiu), Marian Oprişan (PSD Vrancea), Ionel Arsene (PSD Neamţ), Dan Nica (PSD Galaţi), Horia Teodorescu (PSD Tulcea), dar și liderii din București.

Nu este însă exclus ca până mâine, când are loc ședința CEx, Viorica Dăncilă să se răzgândească, susțin surse din partid. Viorica Dăncilă ar fi acceptat să își depună mandatul cu promisiunea că va fi pe lista PSD la următoarele alegeri parlamentare și va avea o poziție în conducerea partidului.

Congresul care va alege noua conducere a Partidului Social Democrat va fi organizat, cel mai probabil, la începutul anului viitor.

Citește și Surse: Baronii PSD încearcă să o convingă pe Viorica Dăncilă să demisioneze mâine. În locul ei - conducere colectivă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri