„Terapia-vampir”, una dintre cele mai căutate proceduri cosmetice, poate fi periculoasă. Un medic explică cum trebuie făcută

Data actualizării: Data publicării:
femeie care face o procedura cosmetica
„Terapia-vampir”, una dintre cele mai căutate proceduri cosmetice, poate fi periculoasă. Foto: Profimedia

O procedură cosmetică îndrăgită în toată lumea, inclusiv în țara noastră, ar putea fi un adevărat pericol pentru sănătate, avertizează un studiu recent. Este vorba despre „terapia-vampir”, care presupune revitalizarea pielii cu plasmă îmbogățită cu trombocite proprii.

Practic, este folosit sângele pacientului, dar cu o concentrație mai mare de trombocite, care au capacitatea de regenerare.

Problema este, spun experții care au făcut cercetarea, că procedura crește riscul de HIV. Și sunt bănuieli tot mai mari că multe cazuri recente ar avea legătură cu acest tratament.

De altfel, mai multe clinici cosmetice din Statele Unite au fost închise din această cauză.

Olga Simionescu, medic dermatolog, a explicat la Digi24 că această procedură este „excelentă”, pentru că produce întinerire, ajută la corecția ridurilor fine, dar trebuie făcută de personal calificat, în condiții sterile și în spații autorizate.

Sunt riscante, pe de altă parte, procedurile făcute în condiții nesterile și de persoane care nu sunt autorizate, a explicat medicul.

Simionescu a spus că pacienții trebuie să știe cărui medic se adresează, ce calificări are acesta și trebuie să fie siguri că procedura se desfășoară într-un mediu steril.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri