Mai multe asociații de fermieri renunță la proteste, după acordul semnat cu Ministerul Agriculturii

Data publicării:
BUCURESTI - MINISTERUL AGRICULTURII - PROTEST - 15 IAN 2024
„AAC salută semnarea astăzi, luni – 15 ianuarie, a acordului dintre mediul asociativ agricol și ministrul Agriculturii, Florin Barbu.” Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC) și Sindicatul Fermierilor Patrioți au anunțat că renunță la proteste, după acordul semnat cu Ministerul Agriculturii. AAC a transmis că acordul dintre mediul asociativ agricol și ministrul Agriculturii, Florin Barbu, reprezintă un prim pas în rezolvarea problemelor fermierilor.

Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC), structură formată din Federația Națională PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România - LAPAR, Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal - UNCSV și Asociația Forța Fermierilor – AFF, anunță că „salută semnarea astăzi, luni – 15 ianuarie, a acordului dintre mediul asociativ agricol și ministrul Agriculturii, Florin Barbu.”

„Reprezentații organizațiilor membre în AAC apreciază că această listă de măsuri, cu termene asumate, reprezintă un prim pas în rezolvarea problemelor fermierilor”, spune AAC într-un comunicat de presă.

„Cred că atitudinea cea mai pragmatică și corectă, în acest moment, este să vedem dacă problemele transmise și discutate vor fi rezolvate în termenele asumate de ministrul Barbu. Noi avem încrederea, după întâlnirea de la MADR, că măsurile asumate în document vor fi implementate la data convenită. Unele dintre ele necesită discuții în grupuri de lucru al cărui calendar ne dorim să fie anunțat mâine și să primim invitații. Apreciem că, în acest moment, nu mai există motive pentru continuarea protestului spontan al fermierilor. Evident, dacă problemele nu vor fi rezolvate in termenele asumate atunci vom putea vorbi despre continuarea acțiunilor de protest”, a spus Marius Micu, reprezentant AAC.

Și Consiliul Director al Sindicatului Fermierilor Patrioți a hotărât în urma negocierilor de la Ministerul Agriculturii să renunțe la proteste.

„La reuniunea desfășurată la sediul Ministerului Agriculturii, reprezentanți ai formelor asociative din sectorul agricol, recunoscute la nivel național pentru reprezentativitatea lor, au abordat în mod detaliat un total de 13 revendicări prezentate de către fermieri. Pentru fiecare dintre aceste aspecte, s-au identificat soluții și s-au propus termene precise pentru implementarea acestora. În contextul acestor discuții și soluționări, în eventualitatea în care membri ai sindicatului aleg să protesteze în mod public, le sugerăm cu respect să înceteze orice formă de protest și să se alăture demersului nostru comun de comunicare cu Ministerul Agriculturii”, se spune într-un comunicat al sindicatului.

Sindicaliștii spun că vor monitoriza și urmări cu strictețe termenele stabilite pentru implementarea măsurilor convenite, „în conformitate cu protocolul asumat în cadrul întâlnirii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita