Bank of Cyprus rămâne închisă încă două zile. Depozitele vor intra sub incidența legii bancare din România

Data publicării:
adrian vasilescu bnr digi-1

Clienţii băncii nu vor avea însă acces la depozite. Sucursala va mai rămâne închisă încă două zile, au anunţat oficialii băncii. În acest interval, vor funcţiona doar bancomatele, aşa cum s-a întâmplat în ultimele trei săptămâni, de când banca şi-a suspendat operaţiunile în vederea vânzării. 

„Depozitele vor rămâne intacte și, începând din 25, ele vor intra sub incidența legii românești, vor respecta regimul din România, și nu pe cel din Cipru, în condițiile în care intră sub jurisdicția legii române, este clar că vor avea același regim ca la CEC, BCR sau oricare bancă românească”, a declarat, marți, pentru Digi24, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Băncii Naționale.

El a precizat că problema Bank of Cyprus din România a fost soluționată și în două zile - răgaz necesar pentru perfectarea unor proceduri tehnice - se va anunța banca ce va prelua filiala. Consilierul guvernatorului BNR a refuzat să dea alte detalii.

Anterior acestei confirmări oficiale, surse bancare declaraseră pentru Digi24 că sucursala din România a Bank of Cyprus va rămâne, cel mai probabil, închisă şi în următoarele zile. Potrivit surselor, activitatea băncii va fi suspendată până la găsirea unei soluţii pentru a transfera în România depozitele de 100 de milioane de euro de la sucursala băncii cipriote. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri