Anthony Fauci: Trump n-a mai participat de luni bune la ședințe pentru gesionarea Covid-19. Ar trebui să se lucreze cu echipa lui Biden

Data actualizării: Data publicării:
anthony fauci donald trump
Anthony Fauci este expert în boli infecțioase în SUA Foto: Profimedia Images

Anthony Fauci, expert american în boli infecțioase, a dezvăluit că Donald Trump n-a mai participat de câteva luni la nicio ședință a grupului operativ pentru gestionarea crizei de Covid-19, deși numărul cazurilor în SUA a explodat. Fauci este de părere că Administrația Trump ar trebui să înceapă să colaboreze în acest sens cu echipa președintelui ales, Joe Biden. 

Potrivit unei declaraţii făcute de Faucy duminică, preşedintele în funcție Donald Trump a participat ultima oară la o astfel de ședință privind criza sanitară din SUA "acum câteva luni". Anthony Fauci a mai spus că vicepreşedintele Mike Pence este cel care conduce echipa de lucru şi astfel îl informează pe Trump despre tot ceea ce se discută, scrie The Guardian.

Mai mult, Anthony Fauci consideră că administraţia Trump ar trebui să înceapă să lucreze cu echipa lui Joe Biden în ceea ce privește gestionarea crizei de coronavirus în Statele Unite, țară care a ajuns la recordul de 11 milioane de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2.

”Bineînţeles că ar fi mai bine să putem să începem să lucrăm cu ei”, a transmis Fauci la CNN. 

Casa Albă a refuzat, însă, până în prezent să înceapă transferul oficial al puterii între președintele în funcție și cel ales. 

"Este aproape ca transferul ştafetei într-o cursă. Nu vrei să te opreşti iar apoi să o dai altcuiva, practic vrei că continui”, a spus șeful Institutului Național pentru Boli Infecțioase din Statele Unite. 

Statele Unite au ajuns la un record în ceea ce privește numărul cazurilor de coronavirus și înregistrează 11 milioane de infectări. În mai puțin de o săptămână, aproape un milion de oameni s-au îmbolnăvit cu virusul SARS-CoV-2. 

SUA depăşise pragul de 10 milioane de îmbolnăviri cu şase zile în urmă, scrie Reuters. De la debutul pandemiei și până în prezent, în Statele Unite s-au înregistrat peste 246.000 de decese din cauza noului coronavirus. Țara are o populaţie de aproximativ 330 de milioane de oameni.

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri