Brazilia devine a doua țară care depășește pragul de un milion de infectări. Peste 55.000 de cazuri au fost confirmate vineri

Data publicării:
jair bolsonaro masca covid-19
Președintele Jair Bolsonaro își așază masca pe față. Foto: GettyImages

Epidemia de coronavirus din Brazilia nu dă niciun semn de regres, din contră, țara continuă să treacă prin creșteri record ale numărului de infectări. Vineri, țara sud-americană a înregistrat cel mai mare număr de infectări într-o singură zi din orice țară de la începutul pandemiei - 55.209 infectați. Conform datelor worldometers.info, acestă creștere masivă a dus bilanțul total dincolo de un milion.

Brazilia devine a doua țară, după SUA, care depășește pragul de un milion de infectări. Creșterea masivă a numărului zilnic de cazuri, de peste 55.000, nemaivăzută până acum, arată gravitatea crizei din această țară dar și pe de pe continentul sud-american. 

Președintele brazilian Jair Bolsonaro, un cunoscut adversar al măsurilor de carantină și restricție pentru stoparea coronavirusului, a spus în repetate rânduri că boala nu este decât o „gripă ușoară”. În trecut, el a făcut flotări cu protestatarii anti-restricții, a înlocuit ministrul Sănătății cu un general loial lui, și a participat la mai multe proteste anti-restricții și anti-carantină. Situația din Brazilia este cu atât mai gravă cu cât numărul infectărilor și deceselor zilnice se menține ridicat de aproape o lună. 

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri