Catastrofă umanitară în Gaza: Peste 13.000 de copii au fost uciși de la începutul războiului Israel-Hamas

Data publicării:
doua fetite care stau in fata unor ruine in gaza
Mii de copii au fost uciși în Fâșia Gaza de la izbucnirea conflictului dintre Israel și gruparea teroristă Hamas, pe 7 octombrie. FOTO: Shutterstock

UNICEF estimează că peste 13.000 de copii au fost ucişi în războiul din Fâşia Gaza, iar mulţi alţii suferă de malnutriţie şi „nu mai au nici măcar energia de a plânge”, relatează Reuters.

„Alte mii de persoane au fost rănite sau nici măcar nu ştim unde se află. Oamenii ar putea fi sub dărâmături (...) Nu am văzut această rată a mortalităţii în rândul copiilor în aproape niciun alt conflict din lume”, a declarat duminică directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell, în cadrul emisiunii "Face the Nation" de la CBS.

„Am fost în secţii de pediatrie cu copii care suferă de anemie severă legată de malnutriţie, iar întreaga secţie este absolut calmă. Pentru că acei copii, acei bebeluşi (...) nici măcar nu mai au energia de a plânge”, a adăugat ea.

Forţele israeliene au lansat un asalt nocturn, duminică spre luni, asupra spitalului al-Shifa din Gaza, relatează BBC. Un purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene a declarat că IDF desfăşoară o „operaţiune de mare precizie în zone limitate” ale spitalului, unde „teroriştii Hamas de rang înalt s-au regrupat” și folosesc unitatea sanitară pentru a lansa atacuri.

Israelul a lansat o vastă ofensivă militară terestră şi aeriană în Fâşia Gaza după atacul palestinian al Hamas pe teritoriul său la 7 octombrie, soldat cu aproape 1.200 de morţi.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri