Coreea de Nord va construi „o putere militară copleşitoare”. Sora dictatorului avertizează: „În regiune e o agitație periculoasă”

Data publicării:
Kim Yo Jong
Kim a declarat că o serie de exerciţii militare ale armatei americane în regiune în acest an duc mediul de securitate regional într-o agitaţie periculoasă. FOTO: Profimedia Images

Puternica soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a declarat că ţara va continua să construiască o putere militară copleşitoare, cea mai puternică, pentru a-şi proteja suveranitatea şi pacea regională, a relatat miercuri agenţia de presă nord-coreeană KCNA, potrivit Reuters.

Kim a declarat că o serie de exerciţii militare ale armatei americane în regiune în acest an, începând cu exerciţii cu focuri reale efectuate cu „gangsterii militari marionete sud-coreeni”, duc mediul de securitate regional într-o agitaţie periculoasă.

„Vom continua să construim o putere militară copleşitoare şi cea mai puternică pentru a ne proteja suveranitatea, securitatea şi pacea regională”, a declarat aceasta, citată de KCNA.

Armata americană şi cea sud-coreeană au desfăşurat o serie de exerciţii la scară şi intensitate mai mari în ultimele luni, în baza unui angajament al liderilor celor două ţări de a îmbunătăţi pregătirea militară împotriva ameninţărilor militare ale Coreei de Nord.

Aproximativ 100 de avioane militare au efectuat exerciţii aeriene de două săptămâni în această lună, potrivit armatei sud-coreene.

Coreea de Nord afirmă că exerciţiile militare americane sunt pregătiri pentru un război nuclear împotriva sa. Washingtonul şi Seulul spun că exerciţiile sunt de natură defensivă şi sunt efectuate în mod regulat pentru a menţine starea de pregătire.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri