Galerie Foto Kim Jong Un a sărbătorit „o nouă eră a unei puteri spațiale”. La banchet au participat fiica sa și echipa care a lansat satelitul spion

Data actualizării: Data publicării:
banchet
Kim Jong Un a purtat o jachetă de piele neagră la banchet. Sursa foto: Profimedia Images

Echipa nord-coreeană care a lansat satelitul spion Malligyong-1 în spațiu a participat la un banchet cu Kim Jong Un, fiica sa și membri ai familiei. Cu toții au sărbătorit „o nouă eră a unei puteri spațiale”, transmite The Guardian.

Lansarea de marți a satelitului Malligyong-1, la Phenian, a fost a treia încercare de așezare a acestuia pe orbită, după eșecurile din mai și august.

Imaginile publicate de Phenian îl înfățișează pe Kim mândru și lăudând oamenii de știință și tehnicienii programului spațial de la Administrația Națională pentru Tehnologia Aerospațială (Nata), fiind însoțit de Ju Ae.

Kim Jong Un sosește la banchet. Sursa foto: Profimedia Images
Kim Jong Un sosește la banchet. Sursa foto: Profimedia Images

Presa de stat a lansat imagini cu Kim bucurându-se de recepție cu angajații de la NATA, oficiali politici și militari de top, fiica sa Kim Ju Ae și soția sa, Ri Sol Ju.

Cu o haină de piele neagră, Kim a fost văzut zâmbind și salutând participanții în uniformă, toți părând că-și aplaudă cu entuziasm conducătorii. Membrii familiei lui Kim și alți participanți la recepție au fost văzuți purtând tricouri asortate pe care scria „NATA”, cu un logo care aduce aminte vizibil de o agenție spațială cunoscută.

Toți participanții „au aplaudat cu entuziasm exprimând mulțumiri marelui tată care a asigurat în sfârșit lansarea de succes”, a transmis KCNA.

Kim a arătat astfel „o dragoste paternă pentru oamenii de știință de la stația spațială”, a adăugat purtătorul de cuvânt al statului.

North Korea successfully placed a reconnaissance satellite into orbit.
Kim Jong Un, imediat după lansarea cu succes a satelitului spion. Sursa foto: Profimedia Images

La câteva ore de la lansare, Coreea de Nord a susținut că liderul său examina deja imaginile bazelor militare americane din Guam. Nicio astfel de imagine nu a fost făcută publică.

Lansarea a fost „un exercițiu cu drepturi depline a dreptului la autoapărare”, a spus Kim în timpul unei vizite la agenția spațială națională, potrivit Agenției Centrale de Știri din Phenian.

Satelitul spion ar ajuta la protejarea Nordului de „mișcări periculoase și agresive ale forțelor ostile”, a spus el, adăugând că este pionierul unei „nouă ere a unei puteri spațiale”.

Coreea de Sud a confirmat că lansarea a avut succes, dar a spus că este prea devreme pentru a determina dacă satelitul funcționează așa cum susțin nord-coreenii.

North Korea successfully placed a reconnaissance satellite into orbit.
Lansarea satelitului Manrigyeong-1. Sursa foto: Profimedia Images

După lansarea de marți, Coreea de Sud a suspendat parțial un acord militar vechi de cinci ani cu Nordul și a desfășurat „materiale de supraveghere și recunoaștere” la graniță.

Phenianul a răspuns numind mișcările Seulului „nechibzuite” și a spus că va suspenda, de asemenea, acordul în totalitate, adăugând că „nu va mai fi niciodată legat” de acord.

Experții au spus că punerea pe orbită a unui satelit spion funcțional ar îmbunătăți capacitățile Coreei de Nord de a colecta informații, în special în Coreea de Sud, și ar oferi date cruciale în orice conflict militar.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri