Liderul opoziției din Insulele Seychelles a fost inculpat pentru „vrăjitorie”

Data publicării:
Patrick Herminie
Liderul opoziției din Seychelles, Patrick Herminie, spune că inculparea sa pentru „vrăjitorie” este un „spectacol politic”.

Principalul lider de opoziție din Insulele Seychelles, Patrick Herminie, a fost inculpat pentru „vrăjitorie”, împreună cu alte șapte persoane, relatează BBC.

Polițiștii spun că ancheta are legătură cu descoperirea a două cadavre exhumate dintr-un cimitir de pe insula Mahe. Herminie a negat acuzațiile și a declarat presei locale că punerea sa sub acuzare este un „spectacol politic” menit să-i afecteze imaginea. Herminie intenționa să candideze la alegerile prezidențiale din 2025 din partea Partidul Seychelles Unite (USP).

Un tribunal local l-a eliberat pe el și pe alți șase acuzați, luni, pentru o cauțiune de 30.000 de rupii de Seychelles, însă l-a menținut în arest pe unul dintre „suspecții” din Tanzania.

Herminie și ceilalți acuzați se confruntă cu mai multe capete de acuzare – posesie de obiecte folosite pentru vrăjitorie, complot pentru efectuarea de „acte vrăjitorești” și procurarea de servicii legate de vrăjitorie, conform relatărilor din presa locală.

Procurorii spun că numele lui Herminie apare într-un mesaj pe WhatsApp între un cetățean tazanian, arestat pe 21 septembrie la principalul aeroport internațional, și un cetățean din Seychelles.

Cetățeanul tanzanian în cauză a fost descoperit cu obiecte legate de „vrăjitorie”, inclusiv pietre, artefacte negre de elmn, mici sticluțe cu un lichid maroniu, o colecție de pudre și documente într-o limbă stranie cu „simboluri demonice și satanice”.

Procurorii mai susțin că documentele erau similare cu cele găsite în biserici catolice și alte locuri vandalizate din Mahe.

Herminie, care a fost președintele parlamentului țării între 2007 și 2016, a declarat că peste 40 de polițiști i-au percheziționat birourile de partid din capital țării, vineri.

El a adăugat că polițiștii au căutat obiecte „vrăjitorești”, inclusiv „oase, părți de cadavre și obiecte asociate creștinismului”, dar că nu au găsit nimic.

El mai spune că arestarea lui este „un spectacol politic”orchestrat de președintele Wavel Ramkalawan pentru a-i „elimina pe cei despre care știe că-l vor da jos de la putere în alegerile din 2025”.

„În istoria Seychelles nu a fost niciodată pânâ acum, vreun lider de partid politic arestat pentru superstiții și vrăjitorie. Este ceva nou și este rușinos pentru Seychelles”, a mai spus el.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri