Chelner concediat pentru că ar fi fost „agresiv” și „nepoliticos”: Sunt francez!

Data publicării:
chelner ospatar restaurant_shutterstock_698632057
Foto: Shutterstock

Un chelner din Canada care a fost concediat pe motiv că a fost „agresiv” și „nepoliticos” cu colegii spune că are o scuză: este francez, relatează BBC.

chelner ospatar restaurant_shutterstock_698632057
Foto: Shutterstock

Guillaume Rey a depus o plângere la Tribunalul pentru Drepturilor Omului din Columbia Britanică împotriva fostului său angajator și a companiei-mamă în legătură cu concedierea sa. El spune că a fost dat afară în mod discriminatoriu deoarece cultura franceză „tinde să fie mai directă și expresivă”.

Pe de altă parte, conducerea restaurantului Milestones spune că bărbatul a încălcat regulamentul de ordine interioară.

În plus, proprietarul restaurantului, Cara Operations, adaugă că fostul angajat a fost dat afară pentru că avea „natură și ton agresive” față de colegi și că a decizia a fost luată după ce un alt angajat a fost văzut „în lacrimi” în urma unei dispute avute la muncă.

Însă, bărbatul - care a lucrat acolo între octombrie 2016 și august 2017 - afirmă că decizia șefilor a fost luat din cauza standardelor înalte pe care el le avea și a „personalității directe, oneste și profesioniste” pe care și-a perfecționat-o în industria franceză.

Deși a fost avertizat să nu mai fie „combativ și agresiv” față de colegi, fostul său angajator a căzut de acord că el era „foarte prietenos și profesionist la mese” și deseori îndeplinea funcția de șef de sală.

Într-o decizie luată luna aceasta, tribunalul a respins cererea angajatorului prin care încerca să scape de această plângere și urmează să dea o decizie în perioada imediat următoare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri