Coronavirus Iran: 129 de decese și peste 1.000 de noi infectări, într-o singură zi

Data actualizării: Data publicării:
Mask Prevention of Respiratory Disease Caused by Covid-19, Coronavirus or nCov 2019 Protective Mask with positive blood sample on Iran Flag.
Foto: GettyImages

Bilanțul deceselor cauzate de noul coronavirus a ajuns la 853 în Iran, după înregistrarea a 129 de morți în decurs de 24 de ore, a anunțat ministrul sănătății, luni, adăugând că bilanțul total al persoanelor bolnave se ridică în țara sa la 14.991, relatează Reuters.

„În ultimele 24 de ore am confirmat 1.053 de cazuri noi de coronavirus și 129 de decese”, a scris Alireza Vahabzadeh, într-un mesaj pe Twitter.

Pentru a preveni răspândirea virusului, autoritățile au sfătuit oamenii să stea în casă. Această țară se numără printre cele mai afectate după China.

„În baza cifrelor, am depășit vârful epidemiei, dar le spun oamenilor să continue să stea în casă și, în caz de urgență, să urmeze protocolul de sănătate”, a spus Hassan Rouhani, președintele Iranului, potrivit presei de stat.

Pe lângă populație, în Iran au fost infectați mai mulți înalți oficiali, politicieni, doctori, șefi ai Gărzii Revoluționare și clerici. O parte dintre aceștia au murit din cauza noului coronavirus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri