După 87 de ani și 2000 de oameni care s-au aruncat în gol, podul Golden Gate din San Francisco are o plasă de prevenire a sinuciderilor

Data publicării:
podul golden gate din san francisco are plasă pentru protecție împotriva actelor suicidare
Până acum, doar 2% dintre cei care au sărit de pe Podul Golden Gate au supraviețuit încercării de a se sinucide. Sursa foto: Profimedia Images

Podul Golden Gate din San Francisco, locul de unde în jur de 2000 de oameni s-au aruncat în gol în cei 87 de ani de când a fost dat în folosință, este mai sigur după ce a fost instalată o plasă pentru prevenirea sinuciderilor. Lucrările la sistemul care să îi oprească pe sinucigași au fost finalizate după cinci ani, transmite BBC.

Se știe că aproximativ 2.000 de oameni au sărit de pe podul Golden Gate cu intenția de a se sinucide, de când a fost dat în folosință, în 1937, în San Francisco.

Timp de zeci de ani, familiile care și i-au pierdut pe cei dragi din cauză că s-au aruncat de pe pod au cerut o soluție.

Sistemul de descurajare a sinucigașilor a fost instalat pe aproximativ 95% din podul de 2,7 km.

„Scopul plasei de oțel este acela de a reduce numărul de decese asociate cu indivizii care sar de pe pod”, a transmis Golden Gate Bridge Highway and Transportation District într-un comunicat.

„Plasa este un mijloc dovedit care descurajează oamenii să sară, servește ca simbol al îngrijirii și al speranței pentru persoanele descurajate și, de asemenea, oferă oamenilor o a doua șansă”, se mai spune în comunicat.

Plasa din oțel inoxidabil a fost aprobată în 2014, dar lucrările la ea nu au început decât patru ani mai târziu. De asemenea, a avut parte și respingeri din partea celor care au susținut că este afectată panorama sau că este prea costisitoare construcția sistemului de protecție.

Kevin Hines este unul dintre cei aproximativ 40 de oameni despre care se știe că au supraviețuit după ce a sărit de pe pod. De atunci a devenit un avocat al prevenirii sinuciderii. El a fost unul dintre cei care au făcut campanie pentru plasa de siguranță.

„Dacă ar fi fost plasa acolo, aș fi fost oprit de poliție și aș fi primit imediat ajutorul de care aveam nevoie și nu mi-aș fi rupt spatele, nu mi-aș fi spart niciodată trei vertebre și nu aș fi urmat calea aceea atunci”, a declarat Hines pentru Associated Press.

„Sunt atât de recunoscător că un grup mic de oameni cu gânduri asemănătoare nu au renunțat niciodată la ceva atât de important”, a mai spus Hines.

Administratorii Golden Gate Bridge a spus că plasa de siguranță are deja efect.

Într-un an mediu, aceștia spun că au fost în jur de 30 de sinucideri confirmate la Podul Golden Gate. Dar în 2023, în timp ce plasa era încă în construcție, „au fost 14 sinucideri confirmate, numărul mediu de sinucideri fiind redus cu mai mult de jumătate”.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri