Filipine. Campanie de donații susținută de Crucea Roșie Internațională pe Facebook

Data publicării:
taifun filipine1 - 6202582-AFP Mediafax Foto-NOEL CELIS-1

Donează acum pentru ajutoare pentru Filipine. Trimite 30 de lei pentru a susține Crucea Roșie Internațională să ajute persoanele afectate de taifun. Întreaga sumă va merge către acțiunea inițiată de Crucea Roșie Internațională”, este mesajul pe care utilizatorii de Facebook îl văd în partea de sus a news feed-ului.

Textul este formulat în limba engleză, dar suma sugerată este în lei.

În paralel cu Crucea Roșie Internațională, și Crucea Roșie Română strânge bani pentru victimele din Filipine. Donațiile pot fi făcute prin sms, online sau depunere bancară.

În data de 8 noiembrie, cel mai mare taifun înregistrat până acum, a lovit regiunea centrală Visayas din Filipine şi a provocat o tragedie umanitară de mari proporţii.

Taifunul Haiyan, care a devastat centrul Filipinelor, s-a soldat cu 3.621 de morţi, a anunţat vineri Consiliul naţional pentru reducerea şi gestionarea catastrofelor naturale, revizuind în creştere un bilanţ precedent de 2.360 de morţi, relatează AFP.

Totodată, 1.140 de persoane sunt date dispărute, a precizat pentru AFP Reynaldo Balido, purtătorul de cuvânt al acestui organism guvernamental, în timp ce ONU a avansat, vineri dimineaţă, după o săptămână de la trecerea taifunului, bilanţul de 4.460 de morţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri