Fiul unui șaormar din Canada, arestat pentru că a mințit că este jihadist Stat Islamic. El a apărut într-un documentar premiat

Data publicării:
Refugees Fleeing ISIS Offensive Pour Into Kurdistan
Foto: Gulliver/Getty Images

Poliţia canadiană a arestat un bărbat care a minţit că ar fi asistat la execuţii de ostatici ai grupării jihadiste Stat Islamic (SI), relatează dpa, potrivit Agerpres. Individul a apărut în mai multe documentare, în care povestea ororile la care a luat parte.

Shehroze Chaudhry, 25 de ani, posta în 2016 mesaje pe social media, sub numele de Abu Huzayfah, despre implicarea sa în activitatea SI, a relatat postul de radio canadian CBC. El a declarat pentru CBC că a asistat la decapitări şi crucificări realizate de jihadiştii Stat Islamic.

El a apărut chiar și pe un podcast care a primit premii, „Caliphate”, realizat de The New York Times, unde a făcut mărturisiri despre execuţia unor civili legaţi la ochi, care ar fi fost împuşcaţi în ceafă.

Însă, potrivit poliţiei canadiene, declaraţiile sale au fost false. În urma unei anchete s-a ajuns la concluzia că afirmaţiile lui Shehroze Chaudhry sunt pur şi simplu fabulaţii legate de activitatea teroristă.

Tânărul, care este fiul unui șaormar din Oakville, Canada, „a susţinut că s-a deplasat în Siria în 2016 pentru a se alătura grupării Stat Islamic şi că a comis acte de terorism. Interviurile au fost publicate în numeroase media, au fost difuzate pe podcasturi şi au făcut incluse într-un documentar de televiziune, sporind temerile privind siguranţa publică în rândul canadienilor”, a subliniat poliţia.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri